18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » sob gru 26, 2020 8:33 pm

- Powiedzmy, że empatyzuję z Basharem - mruknął Elra, krzywiąc się lekko. - Z dobrych wieści - dodał, żeby zmienić temat - Nithael poinformował mnie że według niego proponowanie mu tej pozycji kiedy mu nie ufamy tylko ponieważ nie mamy nikogo lepszego to błąd, ale się zgodził. Więc mamy Sędziego.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » sob gru 26, 2020 8:41 pm

- Cóż, taki był nasz powód, więc... - Dana wzruszyła ramionami. - Możemy ich w ogóle legalnie wychłostać?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob gru 26, 2020 8:49 pm

- Chyba tak - przyznał Elra. - Nie przypominam sobie żeby Nithael uchwalił jakiekolwiek prawo które by tego zabraniało. Za to Hatsze w mowie powitalnej dziś rano obiecała uchwalenie kodeksu pracy jako swojej pierwszej ustawy więc całkiem możliwe że to ulegnie zmianie. Ale nie karz ich, proszę - dodał błagalnie.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » sob gru 26, 2020 8:51 pm

- Ustaw to na jutro rano - burknęła Dana. - Może mi przejdzie do wtedy - dodała łaskawiej, otwierając książkę. - I poprosisz, żeby ktoś przyniósł herbatę?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob gru 26, 2020 8:56 pm

Elra potaknął i zawołał służącą, żeby przyniosła Danie picie. I wzięła pościel do prania.

- Jesteś pewna? - zapytał ją jeszcze. - Szkoda mi Bashara. Wiesz jaki on jest wobec nas lojalny. A to on im kazał. Z troski o ciebie.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » sob gru 26, 2020 9:06 pm

Dana wzruszyła nieznacznie ramionami, biorąc na kolana Sarenkę i Ćmę. Nie była pewna.

- Nie. W porządku. Niech sobie chodzą wolno po zignorowaniu moich rozkazów.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob gru 26, 2020 9:09 pm

Elra w duchu odetchnął z ulgą.

- Mieli jak najlepsze intencje, nie mam wątpliwości - mruknął polubownie. - Dziękuję, kochanie - dodał, pochylając się by ucałować ją czule.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » sob gru 26, 2020 9:10 pm

- Cóż, powinieneś podziękować im - burknęła Dana, wcielenie much w nosie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob gru 26, 2020 9:12 pm

- Tobie za łaskę - objaśnił Elra łagodnie. - Mogę zrobić dla ciebie coś miłego? - zapytał przymilnie.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob gru 26, 2020 9:20 pm

- Nie zrobiłam tego, żeby się wymienić na "coś miłego", a teraz chcę poczytać - zgasiła go skutecznie Dana.

Zresztą nadeszło wybawienie w postaci Bashara.

- Wasza wysokość, Oświecony prosi o widzenie - powiedział z ukłonem.

Dana westchnęła i złożyła książkę.

- Przyślij garderobianą, pobrudziłam się krwią - poleciła. - A on niech chwilę gdzieś wygodnie poczeka, przynieście mu herbaty czy coś. Pewnie dostał list od ojca - mruknęła do Elry, kierując się do garderoby.

Wróć do „Opowieści”