16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Cerro » czw wrz 12, 2019 7:01 pm

Złote Imperium

- Tak - przyznała Dana. - Ale przynajmniej na coś się w końcu przydam. - Przymknęła na chwilę oczy. - Tak, mam dołka. Może nawet to jakiś głęboki morski rów.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 12, 2019 7:13 pm

Złote Imperium

- Wiesz co...? - mruknął łagodnie. - Mam pewien pomysł, jak moglibyśmy popracować nad twoim poczuciem własnej wartości i myślę, że spróbujemy. Nie dbam, ile czasu to zajmie, ale znajdę sposób na wyciągnięcie cię z tego rowu, malutka.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » czw wrz 12, 2019 7:16 pm

Złote Imperium

- Och? - powiedziała Dana. W jej głosie pobrzmiewała pewna obawa.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 12, 2019 7:18 pm

Złote Imperium

- No wiesz co? - prychnął Elra z rozbawieniem. - Jak możesz!

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » czw wrz 12, 2019 7:43 pm

Złote Imperium

- Ufam ci - zapewniła solennie Dana. - To twój talent do wsparcia psychologicznego budzi moją obawę - dodała pogodnie i bezczelnie zarazem, z wesołym błyskiem w oku. - "Jest tu ładny ogródek" pamiętam do dzisiaj.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 12, 2019 7:50 pm

Złote Imperium

Elra zająknął się.

- Miałem dobre intencje - mruknął wreszcie obronnym tonem i westchnął cicho. - Ogólnie, to pomyślałem, że skoro bawimy się w to posłuszeństwo na co dzień, moglibyśmy to wykorzystać do poprawy twoich uczuć do siebie samej. Na przykład mógłbym zażądać, żebyś wymieniła trzy swoje pozytywne cechy, zanim dostaniesz buziaka. Takie rzeczy.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » czw wrz 12, 2019 8:43 pm

Złote Imperium

Danę opanował niepowstrzymany chichot.

- Proponuję też lepienie z pasteliny uśmiechniętych słoneczek i malowanie obrazków, przedstawiających piękny świat - wydusiła w końcu. - Elra, jesteś absolutnie kochany. To urocze.

Ale kiedy kończyli się ubierać, stwierdziła:

- Nie mam trzech pozytywnych cech, Elra.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 12, 2019 8:58 pm

Złote Imperium

- To wierutna bzdura, kochanie, i właśnie dlatego uważam, że takie ćwiczenie dobrze ci zrobi - odrzekł łagodnie, zawiązał ostatni pasek odzieży i podał jej ramię. - Chodź. Wykąpiemy się, pomyślimy nad planem awaryjnym na jutro, a potem pójdziemy do Kellama. I pomimo wszystko powinnaś się powstrzymać przed upijaniem do nieprzytomności - dodał łagodnie. - Pamiętaj, że jesteś w ciąży.

Kiedy wyszli z kantorka, zastali Orzeszek, siedzącą sobie na leżance. Wstała na ich widok, uśmiechnęła się do nich ciepło i podeszła bliżej, złapać Danę za wolną rękę.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » czw wrz 12, 2019 9:11 pm

Złote Imperium

- Masz rację i... tak, masz rację - powiedziała Dana i westchnęła cicho. - Widzisz? Ciągle jestem głupią kozą... - Uśmiechnęła się ciepło do Orzeszka i rzuciła do niej: - Mów do mnie, Orzeszku, wszystko w porządku? Przestraszyły cię te robaki, co?

- Podoba mi się jak ciągle i ciągle nie osiągasz żadnego sukcesu w pracy nad polepszeniem samopoczucia Dany. Może ta wycieczka do Świątyni jej dobrze zrobi. Może Karaiemu się uda. - Neatan był całkiem wyraźnie niezadowolony sposobem, w jaki go potraktowali. I całkiem wyraźnie zamierzał wyżyć się na Elrze. - Zabiłem meselerińską królową, jeśli cię to w ogóle interesuje.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 12, 2019 9:32 pm

Złote Imperium

Elra pstryknął dyskretnie, żeby strzelić z danowej obróżki.

- Nie jesteś głupia - wyjaśnił jej.

- Ciebie też by przestraszyły! Obrzydlistwo - sapnęła Orzeszek. Spojrzała na nią, przekrzywiając głowę. - Ale na swój sposób były fajne. Lubię intensywne emocje, a dawno się tak nie bałam. To na swój sposób oczyszczające - wyjaśniła. Milczała chwilę. - A ty? Wszystko w porządku? Już od obiadu miałam wrażenie że jesteś jakby trochę... nieswoja - przyznała.

- Interesuje. To wspaniale, dziękuję ci - odrzekł Elra, nie zamierzając mu przeszkadzać w wylewaniu żali, ani dawać mu satysfakcji, reagując na docinki. - Rozumiem, że król jest pod twoją kontrolą? A co z Syrusem, wrócił?

Wróć do „Opowieści”