16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Cerro » sob wrz 14, 2019 1:34 pm

Złote Imperium

- Mnie też - przyznała Dana. - Zapytałam, czy będzie w stanie to przerwać, jeśli będzie bardzo źle, ale to wszystko, czego się obawia, najpewniej stanie się gdy ciąża będzie miała pięć miesięcy, może później. Pięć miesięcy! - szepnęła. - Lees urodził się tylko trochę później.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob wrz 14, 2019 1:36 pm

Złote Imperium

Elra skrzywił się paskudnie.

- Pewnie to byłoby za wcześnie, żeby odchowywać je tak jak Leesa, prawda? - zapytał cicho.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob wrz 14, 2019 1:38 pm

Złote Imperium

- Najprawdopodobniej by umarło - powiedziała Dana. - Ale może jest szansa. Tylko że jeśli wtedy umrze... To będzie dziecko. Nie coś bardziej podobnego do fasoli. Będzie miało płeć, imię...

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob wrz 14, 2019 1:41 pm

Złote Imperium

Elra zaczynał już trochę żałować, że zgodził się kontynuować tę nieplanowaną ciążę.

- Nie dałoby się wtedy... nie wiem, wsadzić go do jakiejś kadzi? Żeby rosło tak jak powinno normalnie...?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob wrz 14, 2019 1:42 pm

Złote Imperium

- To właśnie robił Neatan przy Leesie. Symulował warunki... Bez kadzi - dodała Dana. - Nie wiem, skąd wzięła ci się kadź. - Umilkła na chwilę. - Ale szanse wtedy też były małe, pamiętasz?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob wrz 14, 2019 1:46 pm

Złote Imperium

- No bo... ono tam pływa. W środku - mruknął Elra, trochę się czerwieniąc. - Dlatego pomyślałem o kadzi. - Westchnął ciężko. - Pamiętam - przyznał. - Ale teraz są jeszcze mniejsze i... martwię się, jak to zniesiesz, jeśli spróbujemy, a jednak się nie uda. I bez tego było ci ostatnio ciężko.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob wrz 14, 2019 1:50 pm

Złote Imperium

- Z drugiej strony nic się nie musi wydarzyć - powiedziała Dana. - A jeśli zdecydujemy się teraz to skończyć, efekt jest pewny i nieodwoływalny.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob wrz 14, 2019 1:52 pm

Złote Imperium

- Cóż... to prawda - przyznał Elra. Milczał chwilę. - Zniesiesz to? Jeśli mimo starań wszystko szlag trafi?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob wrz 14, 2019 1:58 pm

Złote Imperium

Dana odwróciła się, żeby na niego spojrzeć.

- Wydaje mi się, że "zniosę" wszystko, Elra. Dosłownie wszystko. I że wystarczająco już to udowodniłam.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob wrz 14, 2019 2:01 pm

Złote Imperium

- Ja nie... masz rację - przyznał cicho. - Przepraszam. Martwię się o ciebie, to wszystko. - Milczał chwilę. - Więc... próbujemy?

Wróć do „Opowieści”