16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Cerro » wt wrz 17, 2019 10:31 am

Złote Imperium

Isaku patrzył na niego sceptycznie, acz ze współczuciem.

- Pewnie - powiedział dzielnie.

*

Archipelag

- Idę do szczurów, póki mam chwilę - rzekł Neatan po chwili poświęconej na groźne patrzenie i oddalił się jak duch.

Vesna zachichotała ponownie dopiero, gdy znikł jej z oczu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt wrz 17, 2019 10:37 am

Złote Imperium

Elra westchnął w duchu i kontynuował skrobanie w ciszy, znów periodycznie zapytując Danę o samopoczucie.

Po upływie kolejnej godzinki wróciła Fabia.

- Dzień dobry - przywitała się z Elrą, a Isaku objęła delikatnie ramieniem i ucałowała czule.

*

Archipelag

Cicha też wyszczerzyła się szeroko.

- Swoją drogą, to bardzo miłe dzieci - dodała. - Myślę że polubisz się z Brunhildą.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt wrz 17, 2019 11:08 am

Złote Imperium

- Gdzie byłaś? - spytał Isaku, gdy odwzajemnił całusa.

*

Archipelag

- Znam Leesa, ale tą rudą nie. Zobaczymy, przedstawię się jej jak mi się zachce - powiedziała Vesna. - Lecę podokuczać rybakom. Jak wrócę możemy iść do smarkaczy - dodała pogodnie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt wrz 17, 2019 11:13 am

Złote Imperium

- Z wizytą u Złocistego Jastrzębia - wyjaśniła niewinnie, przyciągając sobie krzesło żeby usiąść obok i się przytulić.

*

Archipelag

- Miłej zabawy!

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt wrz 17, 2019 1:19 pm

Złote Imperium

- Och, z wizytą u Złocistego Jastrzębia? - powtórzył Isaku z teatralnym oburzeniem i roześmiał się ciepło. - Miło było? Czy będziesz mi płakać w ramię z powodu wyrzutów sumienia?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt wrz 17, 2019 1:25 pm

Złote Imperium

- Jakich wyrzutów sumienia? - prychnęła Fabia z rozbawieniem. - Było bardzo miło - zapewniła. - Za to on może przyjść ci się spowiadać - dodała - bo wyglądał jakby jednak poczuł się winny. Chyba mi nie uwierzył, że wiesz.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt wrz 17, 2019 1:38 pm

Złote Imperium

- Jeśli przyjdzie, oczywiście będę na niego nieprzytomnie wściekły. Musimy dbać o twoją reputację - powiedział Isaku. - I moją - dodał po chwili namysłu. - Idź, zawołaj po posiłek. Trzymam biednego faraona o głosie i chodzie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt wrz 17, 2019 1:43 pm

Złote Imperium

- Wiem, dlatego cię uprzedzam - wyjaśniła, cmokając go czule w policzek. - Już idę.

Chwilę później zjawiła się służba z półmiskami i rozkładanym stołem, żeby nie musieli schodzić z balkonu.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt wrz 17, 2019 1:44 pm

Złote Imperium

- Może wywalę go z pałacu, żebyś był spokojniejszy o Danę - mruknął Isaku. - Drań jest zbyt przystojny.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt wrz 17, 2019 1:49 pm

Złote Imperium

Elra zachichotał.

- Mówisz tak, bo Fabia dała się złapać? - zapytał z rozbawieniem. - Ale to nie jest zły pomysł. Chociaż bardziej ze względu na Trzódkę niż Danę.

Wróć do „Opowieści”