Złote Imperium
Ravken również był gotów. Po wielu godzinach pracy nad poruszaniem się w zlocie, w czasie których Karai omal nie postradał swego nowo znalezionego spokoju ducha. Łowca był dość spięty i to bardziej upodabniało go postawą do syna, niż wszystkie ćwiczenia razem wzięte.
Na moście zjawili się upiory, i to bez Ashory.
- Najpierw wasz prorok - oznajmił jeden.
- Nie podoba mi się to - oznajmił od razu Isaku.
16.2: Wywiad z wampirem
- Akayla
- Kruk
Re: 16.2: Wywiad z wampirem
Złote Imperium
- Mnie też nie - zgodził się Elra. - Zażądajmy, żeby nam ją pokazali.
- Mnie też nie - zgodził się Elra. - Zażądajmy, żeby nam ją pokazali.
- Cerro
- Takeshi
Złote Imperium
- Jeśli nie oddacie nam Proroka, wkrótce ją zobaczycie. Martwą - odpowiedział upiór na żądanie.
- Czy mamy Danę na linii? - spytał Isaku. Neatan zaprzeczył. - Cóż... Rekomendowałbym podjęcie ryzyka.
- Jeśli nie oddacie nam Proroka, wkrótce ją zobaczycie. Martwą - odpowiedział upiór na żądanie.
- Czy mamy Danę na linii? - spytał Isaku. Neatan zaprzeczył. - Cóż... Rekomendowałbym podjęcie ryzyka.
- Akayla
- Kruk
Złote Imperium
Elra milczał przez dłużący się ułamek chwili. Nie mógł pozwolić sobie na utratę człowieka w nadziei, że upiory się nie zorientują i dotrzymają słowa. Po prostu nie mógł.
- Zgadzam się z tobą - odpowiedział wreszcie.
Elra milczał przez dłużący się ułamek chwili. Nie mógł pozwolić sobie na utratę człowieka w nadziei, że upiory się nie zorientują i dotrzymają słowa. Po prostu nie mógł.
- Zgadzam się z tobą - odpowiedział wreszcie.
- Cerro
- Takeshi
Złote Imperium
- Zabieram stamtąd Ravkena - dodał Isaku i dał kusznikom znak.
Gdy Łowca znikł z mostu, także upiory dały nura między cienie. Most opustoszał.
- Zabieram stamtąd Ravkena - dodał Isaku i dał kusznikom znak.
Gdy Łowca znikł z mostu, także upiory dały nura między cienie. Most opustoszał.
- Akayla
- Kruk
Złote Imperium
Elra odczekał chwileczkę.
- Aktywowałbym runę i posłał upiory - stwierdził, skoro nic się nie działo. - Jak myślicie?
Elra odczekał chwileczkę.
- Aktywowałbym runę i posłał upiory - stwierdził, skoro nic się nie działo. - Jak myślicie?
- Cerro
- Takeshi
Złote Imperium
- Tak, chyba postanowili zakończyć na tym rozmowy, możemy działać - przyznał Isaku.
Po aktywowaniu run, odezwał się wreszcie Neatan:
- Nie wiem, czy na tym etapie to zaskakujące, ale prowadzą do tego samego wymiaru co poprzednio.
- Tak, chyba postanowili zakończyć na tym rozmowy, możemy działać - przyznał Isaku.
Po aktywowaniu run, odezwał się wreszcie Neatan:
- Nie wiem, czy na tym etapie to zaskakujące, ale prowadzą do tego samego wymiaru co poprzednio.
- Akayla
- Kruk
Złote Imperium
Elra mruknął.
- W takim razie trzeba znaleźć tam Ashorę i ją odzyskać - odrzekł. - W zasadzie, najchętniej to zrównałbym tę ich twierdzę z ziemią, jeśli to możliwe. Przetrzebił zastępy Parysusa.
Elra mruknął.
- W takim razie trzeba znaleźć tam Ashorę i ją odzyskać - odrzekł. - W zasadzie, najchętniej to zrównałbym tę ich twierdzę z ziemią, jeśli to możliwe. Przetrzebił zastępy Parysusa.
- Cerro
- Takeshi
Złote Imperium
- Nie, nie, twierdza jest pusta - powiedział Neatan. - Roześlę upiory po tym wymiarze, może gdzieś jest inna.
- Myślę, że wcale jej nie mają - orzekł Ravken.
- Twierdzy?
- Ashory. Też tak uważam - mruknął Isaku.
- Nie, nie, twierdza jest pusta - powiedział Neatan. - Roześlę upiory po tym wymiarze, może gdzieś jest inna.
- Myślę, że wcale jej nie mają - orzekł Ravken.
- Twierdzy?
- Ashory. Też tak uważam - mruknął Isaku.
- Akayla
- Kruk
Złote Imperium
- Sugerujesz, że im uciekła i pląta się gdzieś po tamtym wymiarze? - zapytał Elra ostrożnie.
- Sugerujesz, że im uciekła i pląta się gdzieś po tamtym wymiarze? - zapytał Elra ostrożnie.