19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Tu piszemy nasze ST.
Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Postautor: Cerro » pt maja 14, 2021 6:13 pm

Twierdza - Stary Świat

- Nie wydaje mi się, żebym potrzebował emocjonalnego wsparcia - przyznał ostrożnie Isaku. Nigdy z takowego nie korzystał... to chyba nie potrzebował. - Ale definitywnie pomogłoby mi, gdyby ktoś trzymał innych na pewien lekki dystans. Tylko że to bardzo niebezpieczne - przypomniał, bo szli w końcu walczyć.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt maja 14, 2021 6:18 pm

Twierdza - Stary Świat

- Wiemy - zapewniła go łagodnie Adhara.

- Mogę ci siadać na ramieniu? - zapytała uprzejmie smoczyca. Byłoby jej szczerze wygodniej trzymać się go w ten sposób, ale wobec celu swojej misji wolała nie sprawdzać doświadczalnie.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt maja 14, 2021 6:25 pm

Twierdza - Stary Świat

Musiała?

Isaku wahał się chwilę, ale kiwnął głową. To był tylko smok. Nawet nie gorący.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt maja 14, 2021 6:31 pm

Twierdza - Stary Świat

Rema zamruczała i zwinęła się w kłębek przy jego głowie. Skoro to mieli już ustalone.

- Poza tym - mruknęła Adhara - trzymaj.

Wyciągnęła do niego rękę, z której zwisał na rzemyku wisiorek zrobiony z jakiegoś trochę białego, a trochę przezroczystego kamienia wielkości orzecha.

- Obłożyłam to zaklęciem, powinno pomóc ci dojść do siebie gdybyś dostał nagłego ataku paniki - wyjaśniła.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt maja 14, 2021 6:43 pm

Twierdza - Stary Świat

- Dziękuję - powiedział Isaku. Powoli obrócił w palcach kamień, który wyglądał na diament.

W zasadzie mu się podobał w swoim pierwotnym stanie.

- Bardzo piękny - pochwalił i zawiesił go sobie na szyi.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt maja 14, 2021 6:47 pm

Twierdza - Stary Świat

- Nie ma za co. Cieszę się, że tak myślisz - zapewniła go miękko. - I jeszcze... nie mam pojęcia, czy Fabia wzięła tu twój miecz. Jeśli nie, mogę ci pożyczyć mojego - dodała.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt maja 14, 2021 8:13 pm

Twierdza - Stary Świat

- Nie musisz. Jestem pewien, że Jon jakiś ma - powiedział Isaku.

Nie był szczególnie przywiązany do broni, a poza tym, szczerze mówiąc, nie wiedział czy w ogóle będzie miecza do czegokolwiek używał.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt maja 14, 2021 8:19 pm

Twierdza - Stary Świat

Skinęła głową.

- W porządku - zapewniła i mruknęła. - To wszystko co chciałam jeśli chodzi o wyprawkę - zapewniła z pewnym rozbawieniem. - Za to w temacie twojego zdrowia... to raczej sprawa na po wojnie, jeśli dożyjemy - przyznała - ale wydaje mi się, że potrafiłabym ci pomóc chociaż trochę opanować twoje lęki. Tylko trzeba będzie chęci i czasu.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt maja 14, 2021 8:35 pm

Twierdza - Stary Świat

Isaku pochylił głowę i milczał przez chwilę.

- Wiem, że jest źle - powiedział. - Ale po wojnie chcę... ciszy. Nie jestem dość silny, żeby to naprawiać.

Był to pewnie nie w porządku wobec Fabiany, ale nic nie potrafił na to poradzić. Chciał tylko zrobić to, co należało, a potem...

Nie wiedział. Nie miał planu.

- Może to się zmieni.

Ale nie sądził. A nawet jeśli, Adhara nie do końca była osobą, przed którą potrafiłby się otworzyć, tak sądził. Zresztą, co to w ogóle za koncepcja? Nawet sam przed sobą nie potrafił się otworzyć. Jego pamięć była zamknięta.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt maja 14, 2021 8:51 pm

Twierdza - Stary Świat

- To propozycja - stwierdziła Adhara. - Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał coś z tym zrobić, będziesz wiedział, gdzie mnie znaleźć. - Urwała na chwilkę i zawahała się. - Chociaż może powinnam powiedzieć, że nie chodzi mi wcale o zmaganie się ze wspomnieniami... o tamtym. Bardziej z lękami samymi w sobie, powoli i stopniowo.

Miała nadzieję że to brzmi lepiej niż... niż cokolwiek Isaku pomyślał.

Wróć do „Opowieści”