19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Tu piszemy nasze ST.
Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Postautor: Los » czw maja 27, 2021 1:18 pm

Wyspa - Stary Świat

Był na miejscu nawet przed Karaim. Jon i ludzie jeszcze wypoczywali, a co ambitniejsi jedli śniadania. Sam obóz naturalnie nigdy nie spał, bo upiory pracowały bez takich zbędnych przerw.

Karai zjawił się chwilę po wzejściu słońca.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw maja 27, 2021 1:29 pm

Wyspa - Stary Świat

Syrus podleciał do niego jako ptaszysko i wylądował już sczłowieczony obok sprowadzonego przez Czerwonego ładunku.

- Karai-sama - przywitał się. - Jest jedna rzecz, którą powinniśmy wziąć pod uwagę w kontekście nadchodzącej bitwy - stwierdził. - Nawet jeśli uda nam się zabić Lupusa, nie powinniśmy zakładać że już go więcej nie zobaczymy, z więcej niż jednego powodu.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw maja 27, 2021 4:05 pm

Wyspa - Stary Świat

- Oczywiście - powiedział Karai. - Czarnoksiężnik zapewne może sobie stworzyć dowolną liczbę klonów. Nawet wątpię, czy istnieje tylko jeden Lupus.

Nawet czasami trochę wątpił, czy Isaku, którego odzyskali, jest tym prawdziwym.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw maja 27, 2021 6:19 pm

Wyspa - Stary Świat

Syrus mruknął.

- Po tym, co sam zrobił oryginalnemu sobie, mam wątpliwości czy chciałby mieć więcej niż jednego Lupusa - stwierdził. - Ale to nie jest wszystko. Tworzenie kolejnych klonów swoją drogą, chodzi mi też o możliwości odtworzenia go... również tego konkretnego, z którym mamy do czynienia teraz. Nasz Czarnoksiężnik nie tak dawno temu pochwalił mi się, że udało mu się odtworzyć za pomocą czarnej magii zaklęcie, którego użyli Freya i król mąż by zapewnić sobie magiczną nieśmiertelność - wyjaśnił. - Nie mamy gwarancji, że nie zastosowali go na Lupusie... lub na Augustusie i Wojownikach, tak na dobrą sprawę.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw maja 27, 2021 6:42 pm

Wyspa - Stary Świat

- Hm - powiedział Karai z pewnym zaskoczeniem, co rzadko mu się zdarzało. - To niekoniecznie jest zła wiadomość, o ile Jonowi uda się doprowadzić plan użycia maszyny Wojowników do skutku. Pozbędziemy się wówczas przy okazji Augustusa... a może i Wojowników, jeżeli byli dla niego wystarczająco cenni.

W przeszłości wydawało się raczej, że Augustus uważa ich za wymienialnych.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw maja 27, 2021 6:49 pm

Wyspa - Stary Świat

- I o ile mam rację i rzeczywiście zdecydowali się je zastosować na nich wszystkich - potwierdził Syrus. - Należy też pamiętać, że tymczasowe odłączenie magii nie skończy egzystencji nikogo używającego takiego zaklęcia permanentnie. Żeby to zrobić, trzeba zniszczyć kryształ, do którego przywiązana jest dusza - wyjaśnił.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw maja 27, 2021 7:21 pm

Wyspa - Stary Świat

- Zajmujemy się tutaj problemami po kolei, a na razie nie mamy lepszego pomysłu niż Jon - wyjaśnił Karai.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw maja 27, 2021 7:25 pm

Wyspa - Stary Świat

- Wiem - zapewnił go Syrus, cokolwiek przepraszająco. - Nie chciałem żeby były jakieś niedomówienia. A tak poza tym, jak się ma Kaede-chan?

Dawno nie widział dzieci, poza Yuki. Zaczynał trochę tęsknić.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw maja 27, 2021 7:30 pm

Wyspa - Stary Świat

- Nie może się doczekać, żeby spotkać się z Yuki-san - streścił Karai. - Poza tym dobrze. Chociaż ostatnio ma mnóstwo na głowie, jak my wszyscy. Najważniejsze, że jest bezpieczna. - Przyglądał mu się chwilę, zastanawiając się, czy już mu mówili... ale chyba nie. - No i oczekujemy kolejnego malucha za jakiś czas, jeżeli wszystko pójdzie dobrze.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw maja 27, 2021 7:32 pm

Wyspa - Stary Świat

Syrus cały się rozpromienił.

- Naprawdę? To wspaniale - ucieszył się. - Gratuluję, Karai-sama. Na litość, jeszcze jedno i przegonicie mnie i Nysarę - stwierdził z rozbawieniem.

Wróć do „Opowieści”