19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Tu piszemy nasze ST.
Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Postautor: Los » czw mar 03, 2022 12:37 am

Lis potaknął.

- Już prawie to zorganizowali, a potem Mamoru narobił bałaganu - mruknął. - A Roar i Jon jakoś nie naciskają.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 03, 2022 12:43 am

- Nie jestem do końca pewien, ile Jon wie o tej sprawie - mruknął Syrus. - Za to bierność Roara mnie dziwi. Ja na jego miejscu chciałbym mieć to z głowy jak najszybciej. To nie tak, że temu dziecku stanie się od tego krzywda. Jeśli skażą tego gościa, wręcz przeciwnie.

W zasadzie, może właśnie powinien pomówić o tym z Jonem. Z tego co powiedziała im Kaede, mała wydawała się bardzo przywiązana do opiekuna. Więc może, przez wzgląd na nią, lepiej byłoby obejść się z nim inaczej.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 03, 2022 12:46 am

- Może Jon nie wie. - Myśli Lisa biegły podobnym torem. - Roar jest... Sam nie wiem. Wygląda na podłego typa, to niepodobne do Jona, otaczać się takimi. Nie wiem, skąd go wytrzasnął. Znaczy wiem, był kusznikiem. Oficjalnie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 03, 2022 12:51 am

- Mhm - potaknął Syrus. - Nie mam pojęcia, co jest na rzeczy.

Miał nadzieję, że nic i że jest tylko przewrażliwiony.

- Chodźmy pogadać z Jonem.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 03, 2022 12:59 am

Lis potaknął.

Wkrótce byli już w pałacu. Musieli zaczekać - wszechobecny Bashar powiedział, że Jego Cesarska Mość ma próbę - ale potem wprowadzono ich do jakiegoś gabinetu, który pierwszy raz widzieli na oczy.

Wkrótce pojawił się Jon, ubrany swobodnie, chociaż po tutejszemu. Włosy miał jeszcze mokre po szybkiej kąpieli.

- Co się stało? - spytał serdecznie, siadając za wielkim biurkiem w bardzo meselerińskin stylu.

Zaczął huśtać się na rzeźbionym krześle. Nogi położył na hebanowy blat.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 03, 2022 1:03 am

- Cześć, Jon - przywitał się Syrus ciepło. - Głupie pytanie. Pamiętasz, obiecałem ci że zainteresujemy się sprawą tych terrorystów. Słyszałeś cokolwiek o postępach od tamtego czasu?

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 03, 2022 1:06 am

Jon kiwnął głową.

- Taaak, mamy tego upiora, ale nie chce mówić - potwierdził. - Czerwoni odwołali spotkanie z tym dzieckiem, którego chciał koniecznie zobaczyć.

Lis był niemal rozczarowany stopniem poinformowania Jona.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 03, 2022 1:17 am

Zatem może rzeczywiście wszystko było w porządku. A oni byli przewrażliwieni. Cóż, zawsze dobrze sprawdzić.

- Zastanawiałem się, dlaczego po prostu nie zorganizować mu tego spotkania tutaj - dodał wobec tego. - Nie wydaje mi się, żeby Czerwoni zamierzali stwarzać problemy. A ten upiór sam w sobie nie wywarł na mnie wrażenia kogoś do szpiku złego albo pod wpływem jakichś ideologii.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 03, 2022 1:40 am

- Świątynia byłaby dla dzieciaka znacznie lepsza - uznał Jon. - Znane środowisko, a i tak zobaczy tego upiora skutego i pod strażą, to duże przeżycie. Myślisz że sytuacja w ZKP jest na tyle poważna, że nie uspokoi się za dzień lub dwa?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 03, 2022 1:51 am

- Mamoru został aresztowany, jutro wyjdzie wywiad z Lundenem i będzie z tego kolejny skandal, Świątynia jest pod ostrzałem krytyki, a ktoś, być może ta sama grupa co tutaj, opłaca bezdomnych żeby zgłaszali się do gazet z kolejnymi zmyślonymi rewelacjami. Myślę, że się uspokoi, ale może to jednak zająć trochę więcej czasu niż dzień lub dwa.

Wróć do „Opowieści”