19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Tu piszemy nasze ST.
Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Postautor: Los » czw mar 17, 2022 11:39 am

Isaku wyszczerzył zęby.

- Najpierw gnasz do domu z bełtem w kości, a potem się dziwisz, że panikuje - podsumował go. - A o jej wizycie tutaj, ja też nic nie wiem. Przejdzie jej - uznał.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 17, 2022 11:48 am

- Właśnie w tym sęk, re, że bez bełtu i nie w kości - wyjaśnił Ver z rozbawieniem. - Wyciągnąłem i opatrzyłem przed powrotem. Nawet nie naruszył łopatki. Dramatyzuje i tyle.

- Ćwiczyłeś sobie wtedy w salce - wyjaśniła Fabia Isakowi. - Mnie złapała przy teleskopie. Powiedziała mi że "chodzenie w hełmie przecież nie czyni Vera nieśmiertelnym" - wspomniała wesoło, prychając z rozbawieniem.

Saori prychnął, wyraźnie walcząc z falą chichotu.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 17, 2022 11:49 am

Isaku roześmiał się.

- Ona jest niewiarygodnie słodka - przyznał. - Nie wiem, re, może to tylko szok. Pewnie jak przez jakiś czas będzie spokojnie to jej trochę przejdzie, o ile nie ucieknie od razu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 17, 2022 11:54 am

Ver chichotał również.

- Tak, mam taką nadzieję - przyznał, opanowując się. - Dlatego jej powiedziałem, żeby wybrała sobie, dokąd chce jechać na te wakacje i poszedłem ogarnąć, co potrzebuję zanim pojedziemy. Odpocznie sobie od całego tego zamieszania i pewnie się trochę uspokoi.

- Mam nadzieję, strasznie ją lubię - przyznała Fabia. - Poza tym, musimy ją znów posadzić na konia!

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 17, 2022 11:57 am

- To prawda - powiedział Isaku. - Zupełnie dobrze jej szło, szkoda to zmarnować. I szczerze, re... Może pogadaj z nią o kusznikach. Nie wiem czy powinna sama biegać po mieście. Abstrahując od przypadkowych głupków, jeszcze jej rodzice gotowi coś zrobić.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 17, 2022 12:01 pm

- Wiem, akurat wtedy była okrutnie nabuzowana i to nie był dobry moment na taką rozmowę, więc kazałem im zostać - wyjaśnił Ver. - Potem chodziłem i się zamartwiałem, ale pewnie mi się należało - przyznał z rozbawieniem.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 17, 2022 12:04 pm

- Warci siebie - podsumował Isaku. - Domyślam się, że nie miałeś jeszcze czasu zająć się tymi materiałami, które leżą u Jona?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 17, 2022 12:12 pm

- W zasadzie, to między innymi dlatego przyszedłem - przyznał Ver. Wyciągnął jakieś poskładane papiery i podał Isaku. - Zastanawiałem się nad tym, jak najlepiej byłoby je u nas przechowywać i doszedłem do wniosku, że pewnie najlepiej byłoby w jakimś solidnym, wprawionym w ścianę sejfie. Więc zebrałem kilka propozycji. Można taki zainstalować i schować za czymś, na przykład w bibliotece. Co myślisz, re?

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 17, 2022 12:22 pm

Isaku milczał chwilę, wreszcie pokiwał głową.

- Odzyskasz je dla mnie, gdy wrócisz z wakacji, re?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 17, 2022 12:36 pm

- Oczywiście, re - potaknął Ver. W końcu obiecał już, że to zrobi. - Poproszę Bashara, żeby zorganizował tę skrytkę w czasie kiedy mnie nie będzie, to wszystko powinno być gotowe na przyjęcie tych dokumentów akurat jak wrócę. Przy okazji - dodał. - Rano był Kellam. Brunhilda ma kolejną niepokojącą wróżbę i Kellam posądza pierwszego oficera Mauli o bycie jej obiektem - wyjaśnił i streścił im rozmowę, którą odbyli z wampirem na temat Lukasa i nosferatu.

Wróć do „Opowieści”