20.2: Przygody Kruka żeglarza
- Akayla
- Kruk
Re: 20.2: Przygody Kruka żeglarza
Syrus zaprosił ja więc, żeby sobie usiadła i zabrał się za parzenie.
- Interesuje cię zoologia? - zapytał, kiedy już rozlał im napój do czarek i podał Yuki jedną.
- Interesuje cię zoologia? - zapytał, kiedy już rozlał im napój do czarek i podał Yuki jedną.
- Los
- Mistrz Gry
- Ja... nie jestem pewna - powiedziała Yuki ostrożnie. - Powinna?
- Akayla
- Kruk
- Nie wiem - odrzekł Syrus. - Nie było haczyka w tym pytaniu, jestem ciekaw - wyjaśnił. - Nasunęło się głównie z powodu Pies.
- Los
- Mistrz Gry
- Ja naprawdę tylko nie chciałam mordować tutejszej fauny, chihi-ue, zwłaszcza że nie wydawała się zbyt groźna - powiedziała Yuki. - A skoro zaczęła za mną chodzić, nie bardzo miałam inne wyjście niż ją zabrać.
- Akayla
- Kruk
Syrus pokiwał głową.
- W porządku, rozumiem - zapewnił. - Wygląda na bardzo miłe stworzenie - przyznał.
- W porządku, rozumiem - zapewnił. - Wygląda na bardzo miłe stworzenie - przyznał.
- Los
- Mistrz Gry
- Hmmm... no cóż... za dnia tak. Wszystko jest opisane - zapewniła Yuki. - Tutejsza wegetacja zmienia formę zależnie od pory doby - wyjaśniła. - Ona też. W nocy jest brzydsza, ale ciągle miła.
- Akayla
- Kruk
Syrus zamrugał.
- Huh. A to ciekawe - przyznał. - Co za dziwaczna wyspa. Jej dieta również się zmienia czy jest po prostu wszystkożerna?
Bo przy tak postawionej sprawie tak naprawdę obie opcje były prawdopodobne.
- Huh. A to ciekawe - przyznał. - Co za dziwaczna wyspa. Jej dieta również się zmienia czy jest po prostu wszystkożerna?
Bo przy tak postawionej sprawie tak naprawdę obie opcje były prawdopodobne.
- Los
- Mistrz Gry
Yuki pokiwała głową.
- W dzień je owoce. Nocą tylko mięso - potaknęła.
- W dzień je owoce. Nocą tylko mięso - potaknęła.
- Akayla
- Kruk
- Dziwaczna wyspa - powtórzył Syrus. - Ale chyba należy się tego spodziewać po tym wymiarze. Na tamtej rzece też nie brakowało niestworzonych krajobrazów.