16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Akayla » pn lis 18, 2019 1:30 pm

Złote Imperium

- Och, ja też nie zamierzam - zapewnił Elra. - Nawet jeśli Czerwoni nie byli za delikatni to nie do końca mój problem. - Chrząknął. - Skoro już o nich, trzeba powoli zacząć myśleć o twoim wyjeździe do Świątyni - stwierdził niechętnie. - Przez ewakuację przepadł nam termin, ale i tak należy się cieszyć że Karai się jeszcze nie upomina.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn lis 18, 2019 1:51 pm

Złote Imperium

- W porządku. Wszystko mi jedno. I tak sobie tego nie wyobrażam - prychnęła z ponurym rozbawieniem. - Sprawa z haremem też tkwi w zawieszeniu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn lis 18, 2019 2:08 pm

Złote Imperium

Elra mruknął twierdząco.

- Po naszej poprzedniej rozmowie na jego temat byłem gotów zacząć go rozwiązywać od zaraz - przyznał uczciwie.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn lis 18, 2019 2:09 pm

Złote Imperium

- Bardzo sprawiedliwy pomysł - burknęła Dana.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn lis 18, 2019 2:13 pm

Złote Imperium

- Twoje uczucia obchodziły mnie bardziej niż sprawiedliwość - wyjaśnił Elra. - Potem Neatan zasugerował że wcale nie czułabyś się z tym dobrze więc dałem spokój.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn lis 18, 2019 2:16 pm

Złote Imperium

- Oczywiście - powiedziała Dana. - Nie chcę, żebyś wystawił mnie za drzwi pałacu, kiedy znajdziesz sobie kogoś, kogo obdarzysz większym uczuciem. Poza tym, są dzieci, które też na to nie zasługują.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn lis 18, 2019 2:19 pm

Złote Imperium

- Wiem. Jak zrobić żeby dzieci nie ucierpiały to ta część, której nie zdążyłem rozgryźć - przyznał. - Swoją drogą, szczerze nie wierzę żebym mógł kogoś obdarzyć większym uczuciem od ciebie. To po prostu nie jest możliwe.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn lis 18, 2019 2:28 pm

Złote Imperium

- To miłe, że tak mówisz, ale daj spokój - poprosiła sceptycznie Dana. - Tak naprawdę nie mam otwartych żadnych spraw. Mogę iść do Świątyni choćby jutro. Żebyśmy szybciej to mieli za sobą.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn lis 18, 2019 2:31 pm

Złote Imperium

- Jestem szczery - mruknął Elra i dał spokój. - Może lepiej pojutrze? Żeby Karai miał chwilę na przygotowanie, jeśli potrzebuje. Dziś wyślę do niego wiadomość.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn lis 18, 2019 2:34 pm

Złote Imperium

- Wiem, że jesteś szczery - zapewniła Dana. Po prostu odkąd pojawiła się w pałacu Yoko, nie miała już żadnych złudzeń co do tego, że dzisiejsza prawda za tydzień może już być przeszłością. - I w porządku.

Wróć do „Opowieści”