16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Akayla » pt lis 22, 2019 6:50 pm

Złote Imperium

- W porządku - zapewniła Adhara i ucałowała go czule. - W takim razie nie będę ci przeszkadzać.

*

- Już kiedyś ci się zdarzało. Kiedy odesłałem cię. Do Świątyni. Bo zrobiłaś mi na złość - przypomniał. To chyba miało być pocieszenie, ale zabrzmiało słabo.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt lis 22, 2019 7:01 pm

Złote Imperium

- Wiem, pamiętam - powiedziała Dana. - Jesteś okropnym mężem, wiesz? - dodała z rozbawieniem.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt lis 22, 2019 7:19 pm

Złote Imperium

- Wiem - odrzekł Elra. Z dumą. Wyszczerzył się do Dany. - Ale wtedy to było uzasadnione bo byłaś niemiła!

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt lis 22, 2019 7:22 pm

Złote Imperium

- Mówiłam chyba coś o pazurach - przyznała Dana, przewracając się na bok i przesuwając wymalowanym pazurkiem po jego piersi. - Tak, należała mi się kara.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt lis 22, 2019 7:28 pm

Złote Imperium

- No. Właśnie - potaknął. Ujął jej dłoń i ucałował czule. - Ale teraz to jest nieuzasadnione i przykre.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt lis 22, 2019 7:32 pm

Złote Imperium

- Tak - przyznała i przytuliła się do niego, wtulając nosek w jego szyję. - Na szczęście to tylko tydzień.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt lis 22, 2019 7:35 pm

Złote Imperium

Objął ją czule ramieniem.

- Zaskoczył mnie tym - przyznał. - Spodziewałem się, że będzie się upierał przy miesiącu i prędzej to przełoży niż odpuści.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt lis 22, 2019 7:38 pm

Złote Imperium

- Spodziewałam się raczej, że wydłuży termin dwukrotnie w zemście za to, że nie dotrzymaliśmy poprzedniego, pomimo wojny i wszystkiego - potaknęła Dana.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt lis 22, 2019 7:53 pm

Złote Imperium

- Tak, to też brzmi jak on - zgodził się Elra. Milczał chwilę. - Może on jednak jest... wiesz, miłym człowiekiem? Po wszystkim wydaje mi się to mało prawdopodobne, ale może? Albo to po prostu jakiś rzadki przebłysk albo co.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob lis 23, 2019 3:34 pm

Złote Imperium

- Prywatnie nawet jest, tak mi się wydaje - przyznała Dana. - Po prostu jest bardzo... nie wiem za bardzo jak to ująć... zawsze musi być na jego.

Wróć do „Opowieści”