17. Wredne i rogate

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 17. Wredne i rogate

Postautor: Akayla » czw gru 26, 2019 9:53 pm

- Też prawda - przyznał Syrus. - Tak jak mówiłeś od samego początku, uczyniła wszystko łatwiejszym. - Mruknął. - A sytuacja tutaj jak? Isaku bardzo się gryzie z ramionami Nithaela?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 27, 2019 11:43 am

- Gra w ich grę, na ich zasadach, więc jest bardzo spokojnie - zapewnił Lis. - Naprawdę mu już nie zależy.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 27, 2019 11:53 am

- W pewnym sensie to trochę smutne, ale to dobrze - stwierdził Syrus. - Tak jest lepiej dla niego i wszystkich innych.

Mruknął i wyciągnął z kieszeni kawałek papieru.

- W każdym razie, to jest imię i adres tej dziewczyny o której potrzebuję informacji, i mój nowy, żebyś nie przesyłał listów przez pałac.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 27, 2019 4:04 pm

- W porządku - rzekł Lis. - To nie będzie trudne. Znam ten adres. Jedna z pracujących tam dziewczyn jest naszym szpiegiem.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 27, 2019 4:09 pm

- Świetnie się składa - ucieszył się Syrus. - Dziękuję, Lisie.

*

Elra przyszedł do Dany z kolacją do biblioteki. Znaczy, ze służącymi. Którzy nieśli kolację. Zamierzał czekać z tym w komnatach, ale Dana coś długo nie wracała.

- Mogę coś pomóc, malutka? - zaoferował, dosiadając się.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 27, 2019 4:12 pm

- Och - sapnęła Dana, aż podskakując, zupełnie pogrążona w ogromnych, nakreślonych na wielkich arkuszach papieru planach pałacu, na których kilkoma kolorami długopisów pisała numerki. Połączone z przynajmniej kilkoma setkami mniejszych arkuszy ze szkicami. - Zasiedziałam się. Wszystko w porządku - zapewniła. - Już i tak za późno, nawet jeśli coś jest nie tak - dodała z nieco mniejszą pewnością siebie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 27, 2019 4:19 pm

- Daj spokój - żachnął się Elra. - Nie mam cienia wątpliwości, że wszystko jest świetnie. Jesteś naprawdę dobra w projektowaniu.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 27, 2019 4:21 pm

- Projektowałam coś kiedyś? - zdziwiła się Dana.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 27, 2019 4:22 pm

- Przebudowę zniszczonej części pałacu przed malowidłami, salonik Trzódki, basen syrenki... - zaczął wyliczać Elra.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 27, 2019 5:05 pm

-Tamte rzeczy tak naprawdę robili inni. Ja im tylko kazałam - mruknęła Dana. - Zjedzmy, potem to skończę - zaproponowała.

Wróć do „Opowieści”