17. Wredne i rogate
- Cerro
- Takeshi
Re: 17. Wredne i rogate
- Nie umartwiam się, tylko myję - odpowiedziała Dana i szarpnęła się. Całkiem wyraźnie bez wielkich nadziei.
- Akayla
- Kruk
Elra puścił. Skoro nie chciała być dotykana, nie zamierzał jej do tego zmuszać.
- Miejscami wyszorowałaś się ze skóry - zauważył. - To jednak lekka przesada.
- Miejscami wyszorowałaś się ze skóry - zauważył. - To jednak lekka przesada.
- Cerro
- Takeshi
Dana plasnęła w wodę, tracąc równowagę. Poderwała się zaraz na nogi, ceglaście czerwona na twarzy i ze łzami w oczach. Ogarnęła mokre włosy z twarzy. Przez chwilę wyglądała, jakby chciała zacząć krzyczeć, ale w końcu opuściła głowę i wyszła z basenu. Zawinęła się w ręcznik, poszła po szczotkę i usiadła na piętach na brzegu, żeby wyczyścić ją z krwi.
- Akayla
- Kruk
Elra patrzył na nią przez chwilę, potem usiadł obok.
- Dasz się przytulić? - zapytał łagodnie.
- Dasz się przytulić? - zapytał łagodnie.
- Cerro
- Takeshi
- Nic mi nie jest - powiedziała Dana. - Nie jestem ze szkła. I myję się tak od lat, kiedy nikt nie widzi - powiedziała. Położyła wyczyszczoną szczotkę między nimi i wstała. - Idę się położyć.
- Akayla
- Kruk
Elra spojrzał za nią.
- To prawda? - zapytał potem Neatana.
- To prawda? - zapytał potem Neatana.
- Cerro
- Takeshi
- O myciu się? Nie do końca robi to regularnie, ale zdarza jej się, zwłaszcza rano. Naprawdę potrzebujesz mojej opinii na temat prawdziwości całej reszty? - spytał Neatan.
- Akayla
- Kruk
- Nie, pytałem tylko o mycie się - zapewnił Elra. - Dzięki.
Wstał i poszedł za żoną. Wkrótce leżał już obok niej, a niezjedzona kolacja została smutno na stole. Elra objął Danę i delikatnie przycisnął do siebie.
- Nie chciałem żebyś chlupnęła, przepraszam - wyszeptał jej do ucha.
Wstał i poszedł za żoną. Wkrótce leżał już obok niej, a niezjedzona kolacja została smutno na stole. Elra objął Danę i delikatnie przycisnął do siebie.
- Nie chciałem żebyś chlupnęła, przepraszam - wyszeptał jej do ucha.
- Akayla
- Kruk
- Nie podpisałem - potaknął Elra. - Nie chcę, żebyś chodziła w tych głupich workach Czerwonych.