17. Wredne i rogate
- Cerro
- Takeshi
Re: 17. Wredne i rogate
- Że Neatan pożre ich dusze, jeśli odejdą? - Dana niezbyt zrozumiała.
- Akayla
- Kruk
- Kiedy pytałem, zazwyczaj wspominały coś o bezwartościowych duchach przeszłości i ogólnym poczuciu zagrożenia, więc to o pożeraniu dusz jeśli sprawią mi przykrość mogły też wziąć do siebie.
- Cerro
- Takeshi
Dana westchnęła ciężko, tracąc dobry humor.
- Przepraszam - powiedziała. - Nie chciałam rujnować... Twoich pozostałych małżeństw.
- Przepraszam - powiedziała. - Nie chciałam rujnować... Twoich pozostałych małżeństw.
- Akayla
- Kruk
- Daj spokój - żachnął się Elra. - Wyglądam jakby było mi smutno?
- Cerro
- Takeshi
- Nigdy nie wyglądasz jakby było ci smutno, dopóki Isaku cię nie spije do skraju nieprzytomności - zauważyła Dana.
- Akayla
- Kruk
Elra zrobił minę.
- To niezbyt miłe - oznajmił, ale objął Danę i ucałował. - W każdym razie, nie jest mi smutno z ich powodu. Za to teraz będziemy mieć oboje całą gromadę dzieci na głowie.
- To niezbyt miłe - oznajmił, ale objął Danę i ucałował. - W każdym razie, nie jest mi smutno z ich powodu. Za to teraz będziemy mieć oboje całą gromadę dzieci na głowie.
- Cerro
- Takeshi
- Przepraszam - powtórzyła Dana zbolałym tonem. - Jestem ostatnio okropna. Gadam, co mi ślina na język przyniesie. Przepraszam. Naprawdę nie chciały wziąć ze sobą dzieci? - zdumiała się.
- Akayla
- Kruk
- Chciały, ale co do tego też wyraziłaś się jasno - wytłumaczył Elra. - Pozwoliłem im na regularne odwiedziny.
- Cerro
- Takeshi
- Ale mówiłam do kilku, a nie do wszystkich! I po to, żeby się nie rozwiodły! - jęknęła Dana. - Nawet nie znam imion ich wszystkich... Jak one to zniosą?
- Akayla
- Kruk
- Poradzimy sobie jakoś - powiedział Elra łagodnie, uspokajająco. - Nawet jeśli nie zostało już żon, poświęcimy im dzisiejszy dzień, przed pójściem do nich dowiemy się imion od Neatana... będzie dobrze. Nie martw się - poprosił.