Adhara przytroczyła resztę ukradzionego ekwipunku do dwóch z koni. Z juków Draumura natomiast wyciągnęła słoik czegoś. Podała go Jonowi.
- Zjedz trochę po drodze, przyda ci się - poradziła i wsiadła na koń. I tak było ich na tyle, żeby zostały im jeszcze luzaki. Naciągnęła chustę na twarz i pokłusowała, na południowy wschód, z powrotem ku dżungli.
*
Elra milczał chwilę.
- Zawsze myślałem że jesteś typem który woli karosze - odezwał się wreszcie.
18. Magia nie istnieje!
- Los
- Mistrz Gry
Re: 18. Magia nie istnieje!
Isaku wsparł się ciężko na łęku siodła.
- Karai mi go dał - rzekł. Głos miał bardzo słaby. - Żeby łatwiej było mnie trafić.
- Karai mi go dał - rzekł. Głos miał bardzo słaby. - Żeby łatwiej było mnie trafić.
- Akayla
- Kruk
- Jakie to miłe z jego strony - odrzekł Elra. Milczał chwilę. - Co chciałbyś zrobić w związku z całą tą sytuacją? - zapytał wreszcie.
- Los
- Mistrz Gry
Isaku złapał chrapliwie powietrze.
- Posłuchaj mnie uważnie - powiedział. - Cokolwiek robisz, rób to szybko. Jeżeli zginę, Augustus pójdzie przejąć Północ. Jeżeli zdradzę, to samo. Jeżeli ktoś mnie pojmie, to samo. Na Północy jest Lees. Z Fabią. Nikomu nie mów. Szpiedzy są wszędzie, wśród twoich nowych przyjaciół też.
- Posłuchaj mnie uważnie - powiedział. - Cokolwiek robisz, rób to szybko. Jeżeli zginę, Augustus pójdzie przejąć Północ. Jeżeli zdradzę, to samo. Jeżeli ktoś mnie pojmie, to samo. Na Północy jest Lees. Z Fabią. Nikomu nie mów. Szpiedzy są wszędzie, wśród twoich nowych przyjaciół też.
- Akayla
- Kruk
Elra powoli kiwnął głową.
- Rozumiem. Dziękuję. Wiesz cokolwiek na temat tej machiny Augustusa? Gdzie jej szukać? - zapytał jeszcze.
- Rozumiem. Dziękuję. Wiesz cokolwiek na temat tej machiny Augustusa? Gdzie jej szukać? - zapytał jeszcze.
- Los
- Mistrz Gry
- Cokolwiek to jest, tworzy aurę. Wampiry mogą ją wyczuć, ale nie wzmacnia się przy źródle - rzekł Isaku. - Nic więcej nie wiem. Chciałbym.
- Los
- Mistrz Gry
- Faraonowi uciekła Brunhilda - powiedział Isaku. - Przed swoim ślubem. Poślubił kogoś podstawionego. Kellam jest z nią. Ogłosili, że go spalili, ale to nieprawda. Nie wiem, gdzie są i raczej się nie dowiem.
- Akayla
- Kruk
Elra krótko kiwnął głową.
- A pozostali Wielcy? Ci których wepchnąłem do bunkrów żeby się zrastali? Znaleźli ich?
- A pozostali Wielcy? Ci których wepchnąłem do bunkrów żeby się zrastali? Znaleźli ich?
- Los
- Mistrz Gry
- Nie wiem - powiedział Isaku. - Nie było mnie w Królestwach od miesiąca, a przedtem nic o tym nie słyszałem.