18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » pn mar 16, 2020 12:00 pm

Elra nie zamierzał argumentować. Rada Isaku była naprawdę dobra, więc zamierzał się jej trzymać i ewentualnie przepraszać później.

Przytaknął.

- Pójdę do Karaiego i rozważymy najbezpieczniejszą i najszybszą metodę dotarcia tam, jeśli Syrus jeszcze się tym nie zainteresował, bo wiadomość była od niego - wyjaśnił. - Chcieliśmy zorganizować nam statek, ale to może potrwać tygodnie, a potem jeszcze rejs...

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pn mar 16, 2020 12:06 pm

Jon zamrugał.

- Dopuścili cię do Karaiego? On tu jest? - zdumiał się. - Myślałem, że siedzi w jakimś bunkrze pod kamieniem. - Otrząsnął się. - Zresztą, ty też powinieneś. Ja się zajmę Burnhildą. Od czterech lat się tam pojawiam po nią i zawsze wracam z niczym. To już bardzo osobiste.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 16, 2020 12:14 pm

- Nie, nie ma go tu - odrzekł Elra. - Ale tak, rozmawiałem z nim. I nie ma mowy żebym się zabunkrował - dodał. - Zamierzam płynąć na Wschód. Jeśli chcemy chociaż marzyć o odzyskaniu dawnego świata, potrzebujemy wsparcia cesarza. Muszę odwiedzić go osobiście. - Milczał chwilę. - Ale, skoro bardzo ci zależy, możemy uzgodnić że pojedziesz przodem, z jakimś wsparciem Czerwonych dla bezpieczeństwa, odzyskasz ją, a my zgarniemy was gdzieś z wybrzeża.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pn mar 16, 2020 12:25 pm

- Tym bardziej powinieneś tutaj zostać, ze mną cesarz rozmawiać nie zechce - stwierdził Jon. - W porządku. W takim razie wyruszę jutro i spotkamy się na wybrzeżu. Chyba że zdążymy wrócić zanim ty dostaniesz swoje statki.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 16, 2020 12:33 pm

- Coś zorganizujemy - zapewnił Elra. - W takim razie ja wybiorę się do Karaiego, omówić wsparcie dla ciebie.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pn mar 16, 2020 12:38 pm

- Nie wiem, czy będzie konieczne - stwierdził Jon. - Ja mam swoją kompanię. Im mniejsza grupa, tym łatwiej będzie się nam przemknąć, a o to tutaj chodzi. Nie byłoby dobrze, gdybyśmy wpadli przez jakiegoś "nowego towarzysza".

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 16, 2020 12:40 pm

Elra przez chwilę przyglądał mu się w milczeniu.

- Weź ze sobą przynajmniej Adharę - poprosił wreszcie. - Z tego co mówiła Kaede nie ściga jej armia, ale mały patrol to też nie jest. I przyda wam się jej nos żeby się przemknąć miedzy patrolami wokół stolicy.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pn mar 16, 2020 12:41 pm

- Na to mogę się zgodzić - przystał Jon. - Poproszę panią Kaede, żeby z nią pomówiła.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 16, 2020 12:45 pm

Elra kiwnął głową.

- Niech was dobrze zaopatrzy, da wam świeże konie, może jakiegoś jucznego jeśli trzeba. Zastanów się też nad zabraniem Dzikuska. Zaproponowałbym też Neba ale boję się że odmówiłby ci posłuszeństwa.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pn mar 16, 2020 1:27 pm

- Dobrze, tato - powiedział Jon z lekkim przekąsem, wyraźnie nieco rozbawiony troską Elry. - Obawiam się trochę, czy Dzikusek zechce mnie słuchać, ale z pewnością byłby pomocą.

Wróć do „Opowieści”