18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » ndz mar 22, 2020 7:48 pm

Adhara mruknęła i skrzywiła się.

- Chcieli zrobić z niej małżonkę uzurpatora więc odchowali ją na arystokratkę - stwierdziła cicho. - A emocjonalne odcięcie... może musiała. Żeby to wszystko przetrzymać. - Pokręciła powoli głową. - Przykro mi, Jon. Na pocieszenie, teraz spędzicie ze sobą dużo czasu. Możesz spróbować odbudować więź.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz mar 22, 2020 7:49 pm

- Ona raczej nie jest zainteresowana spędzaniem czasu z kimkolwiek, poza tym krwiopijcą... bez urazy - powiedział Jon.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz mar 22, 2020 7:51 pm

- Bez - zapewniła Adhara. Mruknęła. - Z tego co słyszałam on też nie był traktowany najlepiej. Pewnie mieli tylko siebie.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz mar 22, 2020 7:53 pm

- Pewnie tak. Nie mam do niej pretensji - zapewnił Jon. - Chciałbym wiedzieć, co takiego się jej przydarzyło, żeby móc jej pomóc... ale... ech. I tak nie widzę wzajemności.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz mar 22, 2020 7:56 pm

- Może po prostu potrzebuje czasu i cierpliwości - podsunęła współczującym tonem. - Może wiedzieć że nic jej już nie grozi, ale instynktownie nadal się bronić.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz mar 22, 2020 7:59 pm

- Może - mruknął Jon.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz mar 22, 2020 8:01 pm

Patrzyła na niego przez chwilę. Wreszcie objęła go ramieniem i przytuliła.

- Przykro mi - powiedziała cicho, współczująco.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz mar 22, 2020 8:02 pm

- Wiem - zapewnił. Uścisnął ją krótko. - Idź już.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz mar 22, 2020 8:06 pm

Mruknęła.

- Trzymaj się i do zobaczenia później - pożegnała go, wypuściła z ramion i poszła.

Krótko później Draumur, napojony, nakarmiony i zaopatrzony wzbijał się w niebo, podczas gdy fregata podniosła kotwicę i wypłynęła w morze, na północny-wschód.

Krótko później w kajucie Jona znów rozległo się pukanie, tym razem jednak do środka wszedł Syrus.

- Jak twój bok? - zapytał, obligatoryjnie, stawiając przed nim miskę z posiłkiem.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz mar 22, 2020 8:14 pm

- Swędzi, czyli się goi - powiedział Jon z przekonaniem. - Nie cuchnie. Będę żył. Mogę iść się przejść na mostek?

Wróć do „Opowieści”