Elra prychnął śmiechem.
- Zacznij od paznokci - polecił katowi.
18. Magia nie istnieje!
- Cerro
- Takeshi
Re: 18. Magia nie istnieje!
- Czyli nie okażesz się - podsumował obojętnie Wojownik Nieba.
Potem przez jakiś czas słuchali krzyków. Trzeba sobie powiedzieć, dostarczony im kat nie był najsubtelniejszym mistrzem w swym fachu. Bardziej rzetelnym rzeźnikiem.
- I na co to wszystko? - mruknął Tulius, wypuszczony wreszcie, rozprostowując i zginając spazmatycznie wykręcone z bólu palce. - Przecież nawet nie wiem, co planuje Augustus.
Potem przez jakiś czas słuchali krzyków. Trzeba sobie powiedzieć, dostarczony im kat nie był najsubtelniejszym mistrzem w swym fachu. Bardziej rzetelnym rzeźnikiem.
- I na co to wszystko? - mruknął Tulius, wypuszczony wreszcie, rozprostowując i zginając spazmatycznie wykręcone z bólu palce. - Przecież nawet nie wiem, co planuje Augustus.
- Akayla
- Kruk
Elra zerknął krótko na wampira, potem znów na Tuliusa.
- Dlaczego cię tu wysłał?
- Dlaczego cię tu wysłał?
- Cerro
- Takeshi
- Po księcia Isaku - odpowiedział Tulius takim tonem, jakby naprawdę uważał to za oczywiste, a Elrę za niepełnosprawnego umysłowo.
- Akayla
- Kruk
- Ostatnio kiedy sprawdzałem, Augustus wysłał księcia na pustynię - zauważył Elra.
- Cerro
- Takeshi
- Toteż planowałem na niego zaczekać - potaknął Tulius.
- Akayla
- Kruk
- Dlaczego tu a nie po drodze? I czemu Augustusowi nagle na nim zależy? Miał go na własność przez kilka długich lat.
- Cerro
- Takeshi
- Widocznie w swej niebywałej mądrości, Augustus przewidział jego zdradę - skłamał zgrabnie Tulius. - Dlaczegóż miałbym gonić za nim po oceanie, kiedy mogłem po prostu zaczekać w porcie, do którego zawsze musi wpłynąć?
- Akayla
- Kruk
- Kłamiesz - stwierdził wampir.
- Obedrzyj mu dwa palce - zwrócił się Elra do kata.
- Obedrzyj mu dwa palce - zwrócił się Elra do kata.
- Cerro
- Takeshi
- Nie! - zaprotestował nieoczekiwanie Karai. - Na litość duchów, możemy zachowywać się klasę lepiej niż Isaku?
- To co mam zrobić? - spytał kat, wyraźnie niekomfortowo czując się między rozkazami faraona a Czerwonym za plecami.
- To co mam zrobić? - spytał kat, wyraźnie niekomfortowo czując się między rozkazami faraona a Czerwonym za plecami.