18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » śr kwie 01, 2020 4:41 pm

Fabia wtuliła się w niego mocniej. Krótko kiwnęła głową.

- Czy to pożegnanie? - zapytała cichutko.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr kwie 01, 2020 4:43 pm

- Ravhona zaproponowała, że zabierze mnie do tego swojego Paskuda i może on... Spróbuje zrobić mnie bardziej ludzkim. Ale jeśli magia nie wróci, ja też nie. - Przytulił ją mocno. - Nie wiem, co to jest.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr kwie 01, 2020 4:59 pm

Fabia dość gwałtownie złapała dech.

- Troszeczkę mnie przydusiłeś - mruknęła. Nie działa jej się krzywda, ale było jej też średnio komfortowo. Kiedy zelżył uścisk, odetchnęła i czule przeczesała palcami jego włosy. - Rozumiem - odrzekła łagodnie i pocałowała go znów. - Jeśli jest jakakolwiek szansa, że wrócisz do mnie szczęśliwy, w porządku. Będę do ciebie pisała przez Ravhonę - obiecała - a gdyby wojna poszła źle, znajdę sposób, żeby dołączyć. - Zetknęła się z nim czołem. - Wszystko będzie dobrze - dodała łagodnie. - Chcesz się przejść? Jeśli masz zniknąć na bogowie wiedzą jak długo, chciałabym spędzić tę noc z tobą.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr kwie 01, 2020 5:14 pm

- Chcę porozmawiać - sprostował Isaku. - Nie jestem przekonany. Nawet jeśli pójdzie dobrze i wrócę... Wciąż nie będę do końca normalny. Zastanawiam się też, szczerze mówiąc... Gdybym zahibernował albo dał się przebić kołkiem, może mógłbym zaczekać na ojca, jeśli wróci. Może znalazłby lepszy sposób.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr kwie 01, 2020 5:27 pm

- Może - odpowiedziała Fabia. - A może zniknięcie magii oznacza że twój ojciec jest stracony na zawsze. A może faraon przy wszystkich staraniach nie zdoła wygrać wojny. To wszystko... to bardzo wiele niewiadomych. - Milczała chwilę. - Możesz też nie przebijać się kołkiem i dopilnować, żeby wygrał. Jeśli zależy mu na tobie tak bardzo jak twierdzi, niech zrobi wszystko co trzeba żeby naprawić co spieprzył.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr kwie 01, 2020 5:45 pm

- Nie wiem, czy chcę dla niego walczyć - powiedział Isaku. - Poza tym trochę się boję, że z czasem... Przyjdzie do mnie otępienie. Przywyknę. Przestanę cierpieć. - Odgarnął kosmyk włosów z jej czoła. - Poza tym, jestem teraz łatwą ofiarą dla starszych wampirów. Nie wiem - szepnął. - Boję się ciebie tutaj zostawiać.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr kwie 01, 2020 6:04 pm

- Nie musisz mnie zostawiać. Mogę pójść z tobą, wszędzie - stwierdziła cicho. Delikatnie pogłaskała go po policzku. Milczała chwilę. - Był tu dziś. Elra - dodała cicho. - Rozmawialiśmy. Nie prosił żebym ci cokolwiek powtarzała, ale powtórzę, jeśli chcesz. - Poprawiła się w jego ramionach i pocałowała go miękko. - Gdybyś jednak miał iść walczyć, Starsze wampiry to powinno być bardziej jego zmartwienie niż twoje. On ci to zrobił, więc niech cię chroni. A otępienie... czy powstrzyma cię przed pragnieniem powrotu do człowieczeństwa?

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr kwie 01, 2020 6:08 pm

- Nie wiem - powiedział Isaku. - Żebym mógł cię zabrać ze sobą do Paskuda, musiałbym zrobić to samo, co stało się mnie - dodał cicho. - Oczywiście, będziemy musieli wszystko ułożyć... Ale nie pod taką presją. - Ucałował jej dłonie. - Chronić, naprawdę? - dodał. - Dziękuję za taką ochronę.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr kwie 01, 2020 6:24 pm

Fabia nie zamierzała się wykłócać. To była sprawa Elry i Isaku. Jak doceniała intencje faraona, nie zamierzała być jego adwokatem.

- Nie mam nic przeciw, żebyś mnie ukąsił, Isaku - zauważyła cicho, po prostu. - Kocham cię i chcę być z tobą. Jako człowiek, jako wampir albo jeszcze coś innego, wszystko mi jedno. Powiedziałam, pójdę za tobą wszędzie.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr kwie 01, 2020 6:26 pm

Isaku przygryzł wargi i aż syknął boleśnie.

- Pogryzłem się - stwierdził. Milczał chwilę. - A Lees?

Wróć do „Opowieści”