17. Wredne i rogate

Tu piszemy nasze ST.
Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Re: 17. Wredne i rogate

Postautor: Cerro » śr lut 26, 2020 11:23 am

- Jedna z nich jest w pałacu faraona. I chciałbym cię tam zabrać. Żebyście coś ustalili - wyjaśnił Neatan. - Pewnie już się zorientowałeś, ale twoja wersja ciebie z tego świata od lat nie żyje. Nie mam wątpliwości, że propozycja Isaku w związku z tym pozostaje aktualna i wszystko zależy od twojej decyzji.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lut 26, 2020 11:27 am

Ver powoli skinął głową.

- Wiem, Isaku mi powiedział - przyznał i wstał. - Pójdę. Przepraszam że sprawiam wam tyle kłopotów - dodał z pewnym zażenowaniem.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lut 26, 2020 11:28 am

Neatan uniósł brwi.

- Nie sprawiasz żadnych kłopotów - zapewnił. - Nie wiem, skąd ten pomysł.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lut 26, 2020 11:30 am

- Sporo wokół mnie zamieszania - wyjaśnił Ver - a szczególnie ty na pewno masz lepsze rzeczy do roboty niż opieka nade mną.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lut 26, 2020 11:32 am

- Ja sobie poradzę - zapewnił Neatan. - Tym się nie przejmuj.

Niekoniecznie chciał tłumaczyć komukolwiek, że jest w stanie jednocześnie łapać gluty, rozmawiać z Verem, doglądać dzieci faraona, własnego syna, szpiegować w kilku miejscach i dyskutować z Makoto nowy plan zamachu na jego osobę. I nawet nie zdawać sobie z tego sprawy.

Chociaż po ilości zadań, jakie zwalał na niego Elra, miał wrażenie że on wie.

- Wskakuj - zachęcił Vera i otworzył mu portal.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lut 26, 2020 11:51 am

Ver kiwnął głową, chyba nie do końca przekonany, i przeszedł.

Wylądował przed drzwiami komnaty, w której służba zamknęła Ravhonę z pilnującym jej Ravkenem. Z wnętrza dobiegały chichoty. Ver zerknął za siebie, na Neatana, a potem ostrożnie zapukał.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lut 26, 2020 11:54 am

Otworzył Ravken.

- Wchodźcie - zaprosił beztrosko, wypuszczając ich do komnaty. - Ty nie podglądaj! - ryknął zapobiegawczo na Ravhonę, bo zostawił na stole swoje karty.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lut 26, 2020 11:58 am

- Ale nie trzeba krzyczeć! - oburzyła się Ravhona, która przecież była grzeczna. I absolutnie by podejrzała gdyby Ravken postanowił odejść dalej niż tylko do drzwi.

Wychyliła się, żeby lepiej zobaczyć, kto przyszedł, i zaraz zrobiła wielkie oczy.

- Ver! - pisnęła i zaraz odpychała Ravkena od drzwi, żeby przytulić się do syna.

- Ja - przytaknął chłopak, z pewnym zażenowaniem poklepując ją po plecach. - Też się cieszę, mamo.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lut 26, 2020 12:01 pm

Neatan skinął Ravkenowi głową. Łowca zgarnął swoje karty i wyszli na korytarz, zamykając drzwi, żeby Ver i Ravhona mogli pomówić w cztery oczy.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lut 26, 2020 12:09 pm

Postali sobie tak dobrą godzinę, zanim Ver i Ravhona w końcu skończyli i do nich wyszli.

- Zgodziliśmy się, że najlepiej będzie jeśli przyjmę propozycję Isaku - wyjaśnił Ver Neatanowi.

- Ja i siostry znajdziemy sobie miejsce, w tym wymiarze albo w innym - dodała Ravhona. - Jeśli nas ścierpisz mogłybyśmy nawet ulokować się u ciebie i służyć ci pomocą - dodała do Neatana.

Wróć do „Opowieści”