16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Akayla » śr lis 20, 2019 1:18 pm

Złote Imperium

Adhara przez chwilę wodziła wzrokiem między Daną i Alimem, rozważając czy aby na pewno powinna zepsuć mężowi żart.

Wreszcie westchnęła cicho.

- Al cię wkręca - uświadomiła jej. - Nie, mieszkanki haremu mają zmiany w kuchni i przy wydawaniu posiłków. Podobnie funkcjonuje sprzątanie wspólnych pomieszczeń. O własne dba się we własnym zakresie. Dawniej wszystkie te obowiązki przypadały niewolnikom, po wyzwoleniu wujek wprowadził reguły bliższe wiosce hakkaich.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 20, 2019 1:20 pm

Złote Imperium

- To życie brzmi okropnie - powiedziała Dana. - Dlaczego nie weźmiecie sobie służących? Wezmę to - dodała. - Potrzebuję jeszcze sześć.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lis 20, 2019 1:28 pm

Złote Imperium

- Sześć? - zdumiała się Adhara. - Ech...

Zanurkowała znów w szafie.

- Nie wiem, po co ci aż tyle - przyznała, wyciągając jeszcze trzy galowe zestawy, w różnych kolorach, ale bez wyjątku ciemnych, ze skromnymi, też kolorowymi obszyciami. - Potrzebuję zostawić sobie chociaż jedno odświętne, więc ostatnie trzy mogę ci dać z takich na co dzień.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 20, 2019 1:29 pm

Złote Imperium

- Bo tydzień ma siedem dni - zauważyła Dana. - I w porządku, nie sądzę, żeby musiały być odświętne... Jakakolwiek jest różnica.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lis 20, 2019 1:41 pm

Złote Imperium

- Te odświętne są zdobione i mają ładniejszy krój - objaśniła Adhara, podając jej pierwszy z brzegu codzienny zestaw, żeby sobie zobaczyła. Czarny i, zgodnie z zapowiedzią, gładki. - Większość kobiet w Świątyni ma około siedmiu zestawów na cały rok - uświadomiła jej. - Ja i ciocia miałyśmy więcej wyłącznie przez wzgląd na pozycję.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 20, 2019 1:42 pm

Złote Imperium

- Nie mam innej sukni na każdy dzień roku, ale przecież nie będę tam codziennie prała - powiedziała Dana. - Ani w ogóle - przyznała.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lis 20, 2019 1:47 pm

Złote Imperium

- One też nie piorą codziennie.

Wyciągnęła kolejne dwa zestawy i podała Danie.

- Proszę. Teraz z tymi chustkami. Pokażę ci na sobie, jak się je wiąże i spróbujesz, co?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 20, 2019 1:51 pm

Złote Imperium

Dana zamrugała.

- To co kilka dni - powiedziała. - Dobrze.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lis 20, 2019 3:40 pm

Złote Imperium

Adhara wobec tego klapnęła na łóżko, tyłem do Dany, i rozwiązała chustkę.

- Zobacz, robisz o tak... - zaczęła i bardzo powoli zawiązała ją z powrotem, objaśniając każdy krok. - Ogólnie łatwiej jest jak zrobisz sobie wcześniej koczek - przyznała i rozwiązała z powrotem chustkę. - No, spróbuj.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 20, 2019 5:40 pm

Złote Imperium

Dana zaplotła włosy w koczek. Tyle umiała. Potem potrzebowała kilku powtórzeń, ale w końcu złapała jak związać chustę, by ta się trzymała i zakrywała włosy. Alim w międzyczasie się ulotnił.

- Powiedz ile mam ci zapłacić, kochana - poprosiła Dana.

Wróć do „Opowieści”