16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Akayla » ndz lis 24, 2019 5:10 pm

Złote Imperium

Elra wobec tego rozłożył im kocyk i krótko później siedzieli już i gawędzili radośnie nad kolacją.

- Pojadę z tobą jutro na modły - zaoferował heroicznie, kiedy już skończyli i siedzieli tylko, bo było im dobrze.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 24, 2019 5:19 pm

Złote Imperium

Dana, z każdą godziną bardziej zmartwiona, rozjaśniła się cała, bo to oznaczało odroczenie rozstania.

- Dobrze, moje słońce. Bardzo się cieszę - powiedziała i uściskała go mocno, wtulając twarz w jego obojczyk.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 24, 2019 5:22 pm

Złote Imperium

- Ależ nie ma za co - zapewnił Elra, obejmując ją ramieniem i przyciskając do siebie. - Nie martw się. To tylko tydzień - dodał łagodnie.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 24, 2019 5:30 pm

Złote Imperium

- Wiem - powiedziała Dana cicho. - To w zasadzie nic takiego. - Oparła o niego głowę i na chwilę przymknęła oczy.

Posiedzieli jeszcze trochę, a potem zanieśli rzeczy do komnaty, by służba mogła je zabrać i wreszcie znaleźli się w łóżku.

- Jeszcze jedno pożegnanie? - spytała Dana, całując Elrę w policzek.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 24, 2019 5:39 pm

Złote Imperium

- Mhm - potaknął Elra i zaraz znalazł się na niej.

...

*

Następnego ranka wstali oboje jeszcze przed świtem i zjedli pospieszne śniadanie. Potem Elra zawołał służbę, by pomogli im się ubrać. Dana, naturalnie, była gotowa przed nim. Elra uniósł brwi, kiedy zobaczył ją w kupionym od Adhary ubraniu.

- Miałaś rację, są bardzo... workowate - przyznał.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 24, 2019 5:54 pm

Złote Imperium

- Są okropne - powiedziała Dana. - Wyglądam jakbym spędziła życie w namiocie z koziej skóry, gotując swojemu czerwonemu mężowi obiady i solidnie przy tym podżerając.

*

W Świątyni Karai naturalnie też był już na nogach. Jeszcze zanim się ubrał w rytualną szatę, kończąc pisać poranne kazanie, poprosił do siebie Kaede.

- Jak wiesz, królowa będzie u nas gościć jakiś tydzień i siłą rzeczy będzie w znacznej mierze na twojej głowie - powiedział, kiedy przyszła. - Proszę, miej na nią oko. To żadna tajemnica, że w pałacu obyczaje są swobodne, a nie chcę tutaj kłopotów. Poza tym, tak do dziesiątej rano jest do twojej dyspozycji, jak wszystkie kobiety w haremie. Będę ci ją odsyłał na kolację - obiecał. - Nie chcemy sprawić wrażenia, że jest specjalnie traktowana. Nie chcemy też rozwścieczyć faraona, więc z wyczuciem, moje serce.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 24, 2019 6:07 pm

Złote Imperium

- Cóż... to by znaczyło, że są poprawnie uszyte - przyznał Elra z rozbawieniem i ucałował ją. - Będzie dobrze - powiedział pocieszająco.

*

Kaede potaknęła.

- Proszę, nie martw się, Karai-sama - powiedziała miękko. Przysiadła obok i położyła dłoń na jego kolanie. - Poradzę sobie. Słyszę, że królowa lubi strzelać z łuku, więc pewnie poproszę ją żeby prowadziła z tego zajęcia dla kobiet.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 24, 2019 6:12 pm

Złote Imperium

- To tylko tydzień - potaknęła Dana, wyciągając jakiś loczek spod chust, żeby nie wyglądać na zupełnie łysą.

*

- Wiem, że ty sobie poradzisz - zapewnił z rozbawieniem Karai.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 24, 2019 6:24 pm

Złote Imperium

Elra potaknął.

- Chodź, musimy iść do lektyki, bo jeszcze się spóźnimy.

*

Kaede uśmiechnęła się do niego miękko.

- To dobrze - zapewniła ciepło. - Jak się czujesz?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 24, 2019 6:46 pm

Złote Imperium

Dana pokiwała głową. Ostatni raz poprawiła makijaż przed lustrem i poszła, z nim pod ramię. Jej bagaże oczywiście mieli zabrać służący.

*

- W porządku - zapewnił Karai i wstał, by zacząć się ubierać. - Wczoraj Mamoru zapytał, czy będzie mógł odwiedzić brata - dodał. - Powiedziałem, że będzie mógł, za kilka tygodni. Ale dobrze wiem, i myślę, że ty też powinnaś, że to dla niego znakomity moment. Odesłałem stąd Alima i Adharę, a pustka pozostała niewypełniona. Myślę, że dojdzie do konfliktu.

Wróć do „Opowieści”