13.2: Foch na puna

Tu piszemy nasze ST.
Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Re: 13.2: Foch na puna

Postautor: Los » czw mar 01, 2018 11:51 am

Królestwo Północy

- Toleruje - sprostowała wesoło Nysara.

*

- Trochę o Hatszepsut - potaknęła Dana, podając mu list od Adhary. - Coś się stało? - zaniepokoiła się.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 01, 2018 11:58 am

Królestwo Północy

Syrus wyszczerzył zęby w radosnym uśmiechu.

- Biedaczysko - prychnął z rozbawieniem. - Dręczony przez dawnego wroga.

*

- Nic, tylko hakkaiowa księżniczka - wyjaśnił Elra, machnąwszy na to kikutem. Skończył czytać list i z pomrukiem oddał go Danie. - Czyli dbają o nią. To dobrze - stwierdził z lekkim rozrzewnieniem w głosie.

Klapnął sobie na łóżko i zachęcająco poklepał miejsce obok siebie.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 01, 2018 12:09 pm

Królestwo Północy

Dana przyskakała radośnie. Dosłownie przyskakała jak małe dziecko po łączce. Klapnęła obok Elry i przytuliła się do jego ramienia, wyraźnie uradowana jego uwagą.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 01, 2018 12:41 pm

Królestwo Północy

Elra uśmiechnął się miękko i czule ucałował Danę w czubek głowy.

- Tak się zastanawiałem - powiedział po chwili milczenia - czy może nie chciałabyś raz na jakiś czas zamienić się rolami w naszych zabawach? Nie mówię, że teraz w tej chwili - zaznaczył - ale tak ogólnie. Tak pomyślałem, że może mogłoby ci to... no, pomóc trochę - wyjaśnił.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 01, 2018 1:01 pm

Królestwo Północy

- I ja miałabym... nie! - zawołała Dana, jednocześnie czerwona, przestraszona i oburzona pomysłem. - To znaczy... tego byś chciał? Naprawdę? - spytała dość rozpaczliwie. - Ja nie mogę, ja nie dam rady, przepraszam. Nie. Ja tego nie zrobię.

Zwiesiła głowę, wyraźnie na skraju płaczu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 01, 2018 1:04 pm

Królestwo Północy

- Uspokój się - poprosił miękko, przytulając Danę do siebie. - Do niczego cię nie namawiam. To była tylko niewinna propozycja - wyjaśnił łagodnie i ucałował ją czule. - Proszę, nie płacz.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 01, 2018 1:09 pm

Królestwo Północy

- Wiem, że nie - powiedziała Dana cicho. - Ale chcesz tego, a ja nie umiem ci tego dać i... - Nagke przygryzła wargę w namyśle. - Ale mogę ci kogoś znaleźć - przyznała.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 01, 2018 1:13 pm

Królestwo Północy

- Co? Nie ma mowy - sapnął Elra. - Nie kłopocz się tym, kochanie - poprosił. - Pomyślałem o tym, bo sądziłem, że mogłoby ci to wyjść na dobre. Skoro nie chcesz, to w porządku - zapewnił ją łagodnie.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 01, 2018 1:16 pm

Królestwo Północy

- Nie wierzę, że to cię oburza - przyznała Dana. - Bądź ze mną szczery, proszę. Gdybyś kiedykolwiek miał potrzeby, których nie jestem w stanie spełnić... - Wzruszyła wolno ramionami.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 01, 2018 1:19 pm

Królestwo Północy

- Jestem szczery, na litość - westchnął Elra. - Kocham ciebie i tylko ciebie, moja słodka. Mam już wszystko, czego potrzebuję.

Wróć do „Opowieści”