20.2: Przygody Kruka żeglarza

Tu piszemy nasze ST.
Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Re: 20.2: Przygody Kruka żeglarza

Postautor: Los » czw wrz 01, 2022 10:31 am

- Przestań - skarciła Yuki, obróciła Pies do siebie i przytrzymała mocno jej głowę, przyciskając ją czołem do siebie. Szczęki objęła razem ramieniem, żeby Pies jej nie ugryzła... znowu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 01, 2022 10:51 am

Pies zaczęła warczeć głucho, gardłowo, ale nie wyrywała się jej. Czegoś się chyba jednak nauczyła w czasie incydentu z ptakami.

Nimathe podeszła więc bliżej i ostrożnie dotknęła zwierzęcia nosem.

- Są czyści - orzekła po chwili, odsuwając się, żeby Yuki mogła wypuścić Pies z uścisku.

Na plaży pojawili się Larkin z Syrusem, obaj obładowani. Ten pierwszy udał się z powrotem do swojego pacjenta z miską wody i ręcznikami, Syrus natomiast zabrał się za rozstawianie im namiotu nieopodal. Przy okazji, zerknął w kierunku Yuki.

- Cześć, Yuki-chan - przywitał się ciepło.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 01, 2022 11:18 am

Yuki ukłonił się grzecznie.

- Chihi-ue - przywitała się. - Dowiedzieliśmy się trochę o tej wyspie, ale wszystko wskazuje na to, że nie ma tu ludzi ukrytych przez Paskuda.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 01, 2022 11:36 am

Syrus skinął krótko głową. Tego się spodziewał, niemniej, należało sprawdzić.

- W wolnej chwili zrób mi notatkę na temat tej wyspy, dobrze? - poprosił. - Swoją drogą, kim jest twój nowy przyjaciel?

Nieznacznym ruchem głowy wskazał na Pies.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 01, 2022 11:41 am

- To samica - powiedziała Yuki. - Nazywa się Pies. Zaatakowała mnie w nocy, więc rzuciłam jej mięso, żeby się odczepiła... i okazało się, że czymkolwiek jest, bardzo łatwo się oswaja.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 01, 2022 12:58 pm

- A to ciekawe - przyznał Syrus. - Nietypowe. Zwłaszcza dla samotniczego gatunku. Trzeba go jakoś nazwać, swoją drogą. Gatunek. Na razie nie ma pośpiechu, ale szkoda by było, gdyby jakiś naukowiec odebrał ci szansę.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 01, 2022 1:01 pm

Yuki pokiwała głową.

- W zasadzie chciałam ją zabrać z nami - przyznała. - Boję się, że już tu nie przeżyje. Podąża za mną bardzo uparcie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 01, 2022 1:21 pm

- Takie odniosłem wrażenie - przyznał Syrus z łagodnym rozbawieniem. - Pomyślę, jak to zorganizować tak żeby było wygodnie i bezpiecznie dla wszystkich. Ma jakieś szczególne wymagania? Jest agresywna?

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 01, 2022 1:24 pm

- Nie - powiedziała Yuki. - W nocy trochę śmierdzi - przyznała. - Poza tym wymaga tylko suszonych owoców i suszonego mięsa. Nikogo nie próbowała nawet zaatakować - zapewniła.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 01, 2022 1:31 pm

Syrus pokiwał głową.

- Powinno się dać zorganizować. W takim razie może niech sypia ze smokami? - zaproponował. - Miejsca wystarczy.

Wróć do „Opowieści”