18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » sob gru 12, 2020 11:50 pm

- Możemy ją zaprosić - przytaknął Elra, całując ją miękko. - Mamy też inne decyzje do podjęcia, których lepiej nie podejmować w afekcie, więc co powiesz na wycieczkę nad nasze jezioro? Mogłabyś zobaczyć się z Ząbkiem.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 18, 2020 10:30 am

- Chciałabym, ale za chwilę przyjdzie Neatan mnie zbadać, poza tym koniecznie musimy znaleźć kogoś, kto zechciałby zostać sędzią - westchnęła Dana. - Szczerze, nie mam kompletnie pomysłu, jak na panującą dynastię zaskakująco mało jest wokół nas osób chętnych do wzięcia odpowiedzialności za cokolwiek.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 18, 2020 10:36 am

- Poza tym mało kto zna nasze nowe prawo dość dobrze i przynajmniej dwie osoby postawione w takiej roli wywołałyby skandal i powszechny bunt - stwierdził Elra. - Mam wrażenie że możemy wybierać tak naprawdę między Nithaelem i przygotowaniem oficjalnego egzaminu otwartego dla ludu.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 18, 2020 10:50 am

- Tak i zastanawiam się, która opcja będzie dla nas gorsza, bo wyśmienita chyba nie będzie żadna z nich - mruknęła Dana. - Witaj, książę - rzuciła, bo Neatan właśnie przeszedł przez ścianę.

- Idź się połóż na łóżko, bo to chwilę potrwa - przywitał się Czarnoksiężnik. - Jak się czujesz?

- Dobrze - zapewniła Dana. - Mdłości właściwie mi przeszły.

- To masz szczęście.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 18, 2020 11:02 am

- Cześć, książę - przywitał się Elra, siadając sobie obok kładącej się Dany, jakby naprawdę był ważną i niezbędną częścią badania.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 18, 2020 11:10 am

- Żebyś ty był taki dzielny przy porodach - mruknął Neatan na ten widok.

- Nie ma być dzielny, wcale go tu nie chcę przy porodzie - fuknęła Dana.

- Czarujące - zapewnił Neatan, kładąc rękę na jej brzuchu. - Nie absorbowały się, jak się obawiałem - mruknął po chwili. - Dwóch chłopców i dziewczynka - poinformował.

Dana natychmiast spojrzała na Elrę z wyrzutem. Jakby to wszystko była jego wina. Bo była.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 18, 2020 11:13 am

Elra zrobił minę i chrząknął z zażenowaniem.

- Przynajmniej będzie chociaż jedna córeczka jak chciałaś - zauważył w nędznej próbie pocieszenia jej.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 18, 2020 11:19 am

- Tak, to już coś - przyznała Dana, udobruchana mimo wszystko.

- Chłopcy są białej krwi - dodał Neatan. - Dziewczynka nie.

- Czemu aż trójka? - Nie mogła przeżyć Dana. - Będę wyglądać jakbym połknęła arbuza!

- Trzy arbuzy - sprostował Neatan. - To skutek uboczny tego jak zarządzasz swoim cyklem rozrodczym. Przez cały czas powstrzymujesz go magicznie, a potem odblokowujesz i zaraz zachodzisz w ciążę... a pierwsze okresy są bardzo owocne przez tak długie wstrzymywanie. Jest też pewien problem.

- Co, z dzieckiem?

- Mhm.

Dana natychmiast przybrała kolor niezdrowej szarości, patrząc na Neatana błagalnie.

- Cała trójka nie rozwija się do końca poprawnie - przyznał po chwili skupionej ciszy. - Ciężko mi powiedzieć, co dokładnie jest nie tak, ale ich układ oddechowy wydaje się niedorozwinięty jak na ten wiek. Nie martw się - dodał pod adresem Dany. - Zalecam na spokojnie donosić ciążę. W tej chwili leczymy już magicznie takie problemy tuż po porodzie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt gru 18, 2020 11:41 am

Elra, też trochę zszarzały, dzielnie uniósł rączkę Dany do ust i ucałował czule.

- Będzie dobrze - zapewnił ją łagodnie. - Nie mam wątpliwości. O nic się nie martw, najdroższa.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt gru 18, 2020 1:18 pm

- Dlaczego nigdy po prostu nie może pójść dobrze? - szepnęła Dana, spoglądając na niego smętnymi oczami.

- Witamy w dynastii - powiedział Neatan. - Większość kobiet nie miała tu najłatwiejszych ciąż oraz porodów. Będzie dobrze - dodał pod adresem ich obojga, wstając. - Za dwa tygodnie sprawdzę znowu.

Wróć do „Opowieści”