Isaku roześmiał się ciepło.
- Mam nadzieję, że powiedziałeś jej, że Twój zbroja to nie eksponat muzealny.
19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy
- Akayla
- Kruk
Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy
- Och. Hm. - Mruknął Ver z nagłą konsternacją. - Nie pomyślałem o tym, re - przyznał. - Mam nadzieję że nie zrobiła nic głupiego.
Zostawił tam też Farihę, to pewnie była taka szansa. O ile wampirzyca w międzyczasie nie poszła.
Zostawił tam też Farihę, to pewnie była taka szansa. O ile wampirzyca w międzyczasie nie poszła.
- Los
- Mistrz Gry
- Pewnie nie. O ile powiedziałeś jej, że jesteś Nieśmiertelnym.
Teraz Isaku stroił sobie żarty już całkiem otwarcie.
Teraz Isaku stroił sobie żarty już całkiem otwarcie.
- Akayla
- Kruk
Sądząc po minie, Ver zaczął się poważnie zastanawiać czy wspomniał jej o tym szczególe, tak właściwie. Wydawało mu się, że N'gaya wie... ale co jeśli to ponieważ to było takie oczywiste dla niego osobiście???
- Nie mam pojęcia - przyznał wreszcie uczciwie.
- Nie mam pojęcia - przyznał wreszcie uczciwie.
- Los
- Mistrz Gry
Isaku roześmiał się. No dobrze. Wybuchnął śmiechem.
-Właściwie, ludzie spoza kraju niezbyt dobrze cię znają - przyznał, gdy się trochę uspokoił. - A w mieście ja też jakoś nie widuję cię w zbroi.
-Właściwie, ludzie spoza kraju niezbyt dobrze cię znają - przyznał, gdy się trochę uspokoił. - A w mieście ja też jakoś nie widuję cię w zbroi.
- Akayla
- Kruk
Ver mruknął twierdząco.
- Wiem. Po prostu zazwyczaj nie mam potrzeby się nad tym zastanawiać - wyjaśnił się. - Ehh... Fariha pomagała nam nosić kufry i jeszcze była, jak wyjeżdżałem. Może została dość długo, w razie czego.
- Wiem. Po prostu zazwyczaj nie mam potrzeby się nad tym zastanawiać - wyjaśnił się. - Ehh... Fariha pomagała nam nosić kufry i jeszcze była, jak wyjeżdżałem. Może została dość długo, w razie czego.
- Los
- Mistrz Gry
- Myślę, że nie masz się czym niepokoić - powiedział Isaku, nie mając serca dalej go dręczyć. - Proszę! - rzucił, gdy ktoś zapukał do drzwi.
- Wasza wysokość, czy podawać kolację? - spytał Bashar.
- Może. Bez pośpiechu - potaknął Isaku.
- Oczywiście, wasza wysokość - zapewnił zarządca i wyszedł cicho jak duch.
Musiał wydać polecenia i skoczyć do Semiramidy, bo przez intensywne przygotowania i cały skandal dawno tam nie był.
- Wasza wysokość, czy podawać kolację? - spytał Bashar.
- Może. Bez pośpiechu - potaknął Isaku.
- Oczywiście, wasza wysokość - zapewnił zarządca i wyszedł cicho jak duch.
Musiał wydać polecenia i skoczyć do Semiramidy, bo przez intensywne przygotowania i cały skandal dawno tam nie był.
- Akayla
- Kruk
- Ech. No, zobaczymy, jak wrócę - stwierdził. - Tak czy siak, nawet jeśli pomyśli, że to eksponat, raczej tego nie wyrzuci - dodał dziarsko. Nie chciał psuć sobie kolacji, zamartwiając się.
- Los
- Mistrz Gry
- Mhm - potaknął Isaku.
Jednak stwierdził, że nie wytrzyma:
- Zwłaszcza tej drogiej. O ile nie trzymasz jej gdzieś w zewnętrznym skarbcu.
Dobrze wiedział, że Ver nie trzyma swojej reprezentacyjnej zbroi w skarbcu.
Jednak stwierdził, że nie wytrzyma:
- Zwłaszcza tej drogiej. O ile nie trzymasz jej gdzieś w zewnętrznym skarbcu.
Dobrze wiedział, że Ver nie trzyma swojej reprezentacyjnej zbroi w skarbcu.
- Akayla
- Kruk
Ver przymknął na chwilę oczy i wziął głęboki wdech, wyobrażając sobie rachunek za nową zbroję galową.
- Jeśli to zrobi, będziemy jeść kocie żarcie do końca miesiąca - stwierdził z powagą.
Był początek miesiąca.
- Jeśli to zrobi, będziemy jeść kocie żarcie do końca miesiąca - stwierdził z powagą.
Był początek miesiąca.