19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Tu piszemy nasze ST.
Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Postautor: Cerro » pn mar 14, 2022 7:58 pm

- Będzie drugi termin - potaknął Denis. - Oda boi się reakcji mamusi, która nawet nie musi nic wiedzieć. Kujon.

- Debil - burknął Oda słabo.

- Że kim on jest? - rozległ się z zewnątrz piskliwy wrzask Sade, który spłoszył chyba wszystkie ptaki w lokalnym parku.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 14, 2022 8:00 pm

Ver spojrzał w kierunku okna.

- Ups - mruknął pod nosem. - Się porobiło.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn mar 14, 2022 8:03 pm

Nicolas wrócił po chwili, najwyraźniej uznawszy, że nie chce mieć z tym nic wspólnego i pobladły usiadł nad swoim porzuconym mięsem w bułce, ostatnim hitem żywności ulicznej. Na zewnątrz N'gaya i Sade kłóciły się, zbyt cicho, by coś usłyszeć konkretnie, ale dość głośno by rozpoznać, że ich głosy są wyższe z każdą chwilą.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 14, 2022 8:09 pm

Ver przygryzł lekko wargę. Naprawdę mieli z N'gayą dość problemów bez tego. N'gaya, bardzo konkretnie, miała dość problemów bez tego. Biedne one obie.

Czuł, że traci apetyt.

Przeczesał palcami włosy. Wyglądał, jakby przygniotło go coś bardzo ciężkiego.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn mar 14, 2022 8:12 pm

N'gaya wróciła. Sama.

- Sade? - spytała Nia.

- Pojechała do domu.

- Pójdę z nią - zaoferowała Nia i wybiegła, zerkając pytająco na obecnych, ale nikt nic nie powiedział.

- Obraziła się - wyjaśniła N'gaya, siadając na swoim miejscu.

- Dziwisz się jej? - wybuchnął Nicolas, potem zerknął spłoszony na Vera, a potem wrócił do jedzenia.

- Co się dzieje? - spytała Sif, nawet nie bardzo zainteresowana. Ot, dramat wewnątrz grupy, dzień jak co dzień.

- Nieważne - zapewniła N'gaya.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 14, 2022 8:19 pm

Ver podchwycił to spojrzenie i westchnął cicho.

- Nic ci nie zrobię, Nicolas - zapewnił go jednak spokojnie, a potem zerknął z zatroskaniem na N'gayę. Było mu naprawdę przykro... ale z drugiej strony, ci ludzie bywali tu tak często, szansa że Sade nie zobaczyłaby go nigdy jak wychodził lub wracał w zbroi była naprawdę znikoma. To się musiało stać, prędzej czy później. Źle, że akurat teraz.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn mar 14, 2022 8:24 pm

Sif spojrzała na Nicolasa.

- Zorientowałeś się w końcu? Ty wielki polityku z koziej dupy? - spytała kpiąco.

- Bardzo śmieszne - burknął Nicolas.

- Coś mi umyka - przyznał Denis.

- Nawet nie jestem ciekawa - powiedziała Elania.

- Ver jest bratem Białego Wilka - wyjaśniła N'gaya. - Także, generałem Nieśmiertelnych.

Oda upuścił pałeczki i nawet się po nie nie schylił. Elania i Denis spojrzeli na Vera z otwartymi ustami.

- Tego Bia... - zaczęła Elania.

- Tak - ucięła temat N'gaya.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 14, 2022 8:38 pm

- Przejąłem dowodzenie nad armią kiedy Isaku, lub Biały Wilk, jeśli wolicie, się usunął na swoja wyspę - wyjaśnił Ver, splatając palce. W tej chwili bardzo przypominał ojca. - Uprzedzając jakieś ewentualne, nie, nie postawiłem stopy na pustyni w czasie czteroletniej. Spędziłem ją na pilnowaniu domu. Brałem wtedy udział w jednej bitwie, obronie Grata i Myrkrinu przed okrążającymi go galerami Augustusa. Jeśli ktoś czuje się oszukany i ma ochotę dać mi w pysk, teraz jest dobra okazja - podsumował kwaśno.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pn mar 14, 2022 8:49 pm

- Że co? Po co? - przeraził się Denis.

- Oni są tacy - mruknęła N'gaya.

- Wiedziałaś o tym? - zapytał Oda Sif.

- Tak, wiedziałam. I uznałam, że to nie nasza sprawa, z kim spotyka się N'gaya. JA nie mam pretensji do Białego Wilka ani innych Freyów - zapewniła Sif. - Przykro mi przez wszystko, co się działo na dalekim południu, ale u nas, w domu, nie było terroru, import żywności szedł jako tako i na pewno nie było tam ludzi Imperatora, i głównie to się dla mnie liczy. Były zarazy i standard życia z dupy, ale to wszędzie.

- Sade się obraziła o to, kim on jest czy o to, że jej nie powiedziałaś? - spytała Elania N'gayę.

Ale odpowiedział jej Nicolas:

- Sade obraziła się, bo N'gaya powiedziała, że Biały Wilk jest czarującym człowiekiem.

N'gaya spiekła raka.

- Prywatnie. I zrobił dużo w czasie ostatniej wojny, i zapłacił za to cenę - powiedziała obronnym tonem.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pn mar 14, 2022 9:01 pm

No tak. To była współczesna młodzież, a Ver i Isaku byli staroświeccy.

Przetarł twarz.

- No i ma rację. Jest, zrobił i zapłacił - mruknął. - Jeśli chcecie, w szczególności jeśli Sade chce, zorganizowanie wam jakiegoś spotkania z nim powinno być zupełnie wykonalne - dodał polubownie. - Może poczułaby się od tego lepiej.

Wróć do „Opowieści”