17. Wredne i rogate
- Akayla
- Kruk
Re: 17. Wredne i rogate
- Och. Nie miałem pojęcia - przyznał Elra. Zmarszczył brwi. - Chyba nie kazali ci się okładać kijami z innymi kobietami? - zapytał surowo.
- Cerro
- Takeshi
- Nie, w czasie mokrego ostatniego pobytu tam nie - zapewniła Dana po krótkiej, podejrzanej pauzie.
- Akayla
- Kruk
Elra zmrużył oczka.
- To znaczy, że kiedyś kazali - zauważył.
- To znaczy, że kiedyś kazali - zauważył.
- Cerro
- Takeshi
Dana mruknęła.
- Nie kazali, ale... Pamiętasz, kiedy chodziłam do Świątyni co rano, poćwiczyć? Potem zwykle chodziłam na spacer po ogrodach, żebyś nie zobaczył siniaków, zanim się zagoją.
- Nie kazali, ale... Pamiętasz, kiedy chodziłam do Świątyni co rano, poćwiczyć? Potem zwykle chodziłam na spacer po ogrodach, żebyś nie zobaczył siniaków, zanim się zagoją.
- Akayla
- Kruk
Elra zaciął wargi, przymknął oczy i zupełnie wyraźnie wziął głęboki wdech na uspokojenie.
- Czasami mam szczerą ochotę go zamordować - powiedział i wypuścił powietrze. Spojrzał znów na Danę. - Zlituję się nad nim tylko ponieważ robiłaś to z własnej woli.
- Czasami mam szczerą ochotę go zamordować - powiedział i wypuścił powietrze. Spojrzał znów na Danę. - Zlituję się nad nim tylko ponieważ robiłaś to z własnej woli.
- Cerro
- Takeshi
Dana zrobiła minkę, wskazującą na to, że już nic więcej na poruszany temat nie powie.
- Akayla
- Kruk
Elra spojrzał na nią podejrzliwie.
- Kontynuuj - zachęcił.
- Kontynuuj - zachęcił.
- Cerro
- Takeshi
- Daj spokój - powiedziała Dana. - To było dawno. Po co masz się wściekać.
- Akayla
- Kruk
Elra patrzył na nią chwilę.
- Jeśli chodzi o twoją krzywdę, mało mnie interesuje, że dawno - stwierdził. - Ale jak uważasz, kochanie, jeśli nie chcesz mówić, nie będę cię zmuszał.
- Jeśli chodzi o twoją krzywdę, mało mnie interesuje, że dawno - stwierdził. - Ale jak uważasz, kochanie, jeśli nie chcesz mówić, nie będę cię zmuszał.
- Cerro
- Takeshi
Dana westchnęła.
- Nie biłam się z kobietami - powiedziała i zabrała mu talerz, skoro już zjadł, żeby odstawić naczynia.
- Nie biłam się z kobietami - powiedziała i zabrała mu talerz, skoro już zjadł, żeby odstawić naczynia.