19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Tu piszemy nasze ST.
Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Postautor: Los » śr mar 16, 2022 12:00 pm

- Nie płaczę - zapewnił ją Isaku, ale chusteczkę wziął. Na wypadek, gdyby miał zacząć. - Dziękuję, czekoladko.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr mar 16, 2022 12:19 pm

- Wiem że nie - zapewniła miękko. Po prostu wyglądał, jakby mu się zbierało. - Nie ma za co.

Saori milczał długą chwilę.

- Nie chciałem pisać o tym nic bardzo ponurego... bo bałem się, że potem to by za tobą chodziło jeszcze przez długie lata - wyjaśnił się wreszcie. - Dlatego wolałem skupić się bardziej na emocjach tamtejszych ludzi i utrzymać raczej melancholijny ton. Tak poza tym że sposób w jaki o tobie mówią wywiera wrażenie.

Fabia przyglądała mu się chwilę w zamyśleniu.

- A potem przebrałeś to co usłyszałeś od ludzi, tak żeby finalną piosenkę można to było interpretować na dwa sposoby? - zapytała jednak.

Saori zmieszał się i chrząknął.

- Tak trochę - przyznał. - Nie planowałem tego, kiedy zaczynałem pisać. Samo się.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr mar 16, 2022 12:23 pm

- Może po prostu poczekaj. Lub opublikuj to u Jona. Tutaj... Nie wiem, czy się przyjmie - rzekł Isaku. Odetchnął ciężko. - Macie ochotę zjeść obiad w formie pikniku? Mi tu raczej zejdzie sporo czasu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr mar 16, 2022 12:30 pm

- Chętnie - zgodził się Saori, w gruncie rzeczy wdzięczny za propozycję. - Dziękuję.

- Mhm. Tylko może pierwsze dokolebię się do domu, żeby mnie przebrali, bo biedni służący się załamią - dodała Fabia. - Mogę przy okazji powiedzieć Basharowi, żeby nam to ogarnął.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr mar 16, 2022 12:33 pm

- Racja - rzekł Isaku i zeskoczył z płotu, żeby pomóc jej zejść. - Iść z tobą? - zatroskał się.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr mar 16, 2022 12:41 pm

Uśmiechnęła się do niego czule.

- Gdybyś mógł - zgodziła się, wdzięczna za towarzystwo. I za wsparcie. - Te buty raczej nie zostały stworzone do chodzenia po padokach, ale nie mogłam się powstrzymać - wyjaśniła.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr mar 16, 2022 12:42 pm

- To może poproszę o konia dla ciebie? - zaproponował.

Bo może te buty w ogóle nie zostały stworzone do chodzenia.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr mar 16, 2022 12:46 pm

- Nie wiem, siodłać konia na trzysta metrów? - mruknęła Fabia bez przekonania, chociaż Isaku miał rację, te buty mogły nie być przeznaczone do chodzenia.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr mar 16, 2022 12:47 pm

Isaku milczał chwilę.

- No dobrze - westchnął i wziął ją na ręce. - Chodź, Saori! - zachęcił, ruszając w stronę rezydencji.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr mar 16, 2022 12:49 pm

Fabia aż się zatchnęła z wrażenia, odruchowo obejmując go za szyję dla podtrzymania równowagi. Kompletnie się nie spodziewała akurat takiego rozwoju wypadków.

- Idę - zapewnił chłopak, zeskakując z płotu i poszedł w ślad za nim.

Wróć do „Opowieści”