18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » wt sty 12, 2021 9:27 pm

- Rozumiem - odparła po prostu.

Nie spodziewała się z jego strony dalszego zainteresowania tematem w związku z panującą między nimi sytuacją, jednak jednocześnie nie chciała dawać mu następnych powodów do wiary w jej ciągłe zmiany zdania w ważnych sprawach.

Tym samym skończyły się jej też tematy i ochota do dalszej rozmowy. Nie chciała jednak gonić Alima z powrotem do Świątyni, bo uważała że byłoby to, mimo wszystko, wysoce nie na miejscu. Zapadła więc średnio przyjemna cisza.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt sty 22, 2021 8:46 pm

- Więc... - Alim wyjątkowo był tą stroną, która nie uważała, że wszystko zostało już powiedziane. - Masz coś na myśli, jeśli chodzi o Farihę? Jak to rozwiążemy?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt sty 22, 2021 9:23 pm

Adhara poczuła się trochę zaskoczona nagłą inicjatywą męża. Mruknęła i odwróciła się do niego.

- Myślałam nad tym na wypadek, gdybyśmy zdecydowali się na rozwód - przyznała. - I doszłam do wniosku że najzdrowiej dla wszystkich byłoby podzielić się opieką nad nią, w formie na którą pozwalałyby ci twoje obowiązki. Mogłaby mieszkać ze mną, a u ciebie bywać regularnie, kiedy nie pracujesz. Spędzałbyś z nią tyle swojego wolnego czasu, ile zechcesz, a ze mną mógłbyś ograniczyć kontakt do niezbędnego minimum. Ja zadbałabym o jej edukację i wszystkie inne rzeczy.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » pt sty 22, 2021 9:53 pm

Alim mruknął.

- Wolałbym, żebyśmy podzielili się tym równiej - przyznał. - Może miesiąc byłaby z tobą lub miesiąc ze mną, albo coś takiego. Nie chcę, żeby wprowadziło to w jej życie jakiś chaos, ale nie chciałbym też ograniczać kontaktu z nią do "wolnego czasu", to ani nie jest sprawiedliwe, ani zdrowe.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt sty 22, 2021 10:15 pm

- Też o tym myślałam - przyznała Adhara. - Ale nie zaproponowałam tego, ponieważ bałam się, że w ten sposób mieszkałaby bardziej z haremem niż z tobą. Więc, jak ty widzisz "nie ograniczanie twojego kontaktu z nią do wolnego czasu"?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz sty 24, 2021 9:03 pm

- Tak, masz rację - mruknął Alim nieco markotnie. - W porządku. Może rzeczywiście na razie utrzymajmy sprawy w obecnym kształcie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz sty 24, 2021 9:13 pm

Adhara mruknęła.

- Przyślij mi rozkład twoich wart, dobrze? - poprosiła. - Będę ją przyprowadzać w odwiedziny. Nawet jeśli zgodziliśmy się że pomysł żeby spędzała z tobą każdą twoją wolną chwilę niekoniecznie jest dobry, mimo wszystko powinna cię widywać chociaż trochę częściej niż teraz.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr sty 27, 2021 8:38 pm

- Nie znam rozkładu moich wart - powiedział Alim. - Będę dawał ci znać, jak będę miał wolne dłuższe niż kilka godzin.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr sty 27, 2021 9:14 pm

- W porządku - zgodziła się Adhara i umilkła znów.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr sty 27, 2021 9:21 pm

- Cóż - powiedział Alim. - To chyba wszystko, więc będę się po prostu zbierał. Do zobaczenia.

*

Po powrocie po przeraźliwie głośnych i tłocznych wakacjach, Dana posłała zaproszenie do portów Mauli i uzyskała jeszcze tego samego dnia wieczorem odpowiedź potwierdzającą. W związku z czym udała się do Elry z listem od jakiegoś przydupasa matki w dłoni i powiedziała ze straceńczą miną:

- Przyjedzie pojutrze.

Wróć do „Opowieści”