19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Tu piszemy nasze ST.
Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Re: 19: Płynne przejścia od podróży łódką do apokalipsy

Postautor: Los » śr maja 19, 2021 12:44 pm

Punkt na południu - Stary Świat

Karai kiwnął głową.

- Zatem do zobaczenia - powiedział i rozstali się.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr maja 19, 2021 12:58 pm

Wyspa Mauli - Stary Świat

Syrus skoczył z powrotem na grzbiet Nimathe, a potem na Sokoła. Stamtąd natomiast, po czułym podrapaniu smoczycy za uszami, udał się na Okruch, zapukać do Mauli z raportem.

- Atak Czerwonych i elfów na Rakodi został zakończony sukcesem - zaczął, kiedy go wpuszczono. - Odbili też wszystkich naszych jeńców. Książę Isaku był w tragicznym stanie. Fizycznie wyleczyli go, na ile mogli, ale psychicznie jest z nim źle. Wiemy też że Augustus ma jego klona, na którego mówią Lupus. Jon zdołał ukryć się przed Lupusem, porozumiał się z faraonem Apepim i obecnie zajmuje się zbieraniem legionów Złotego Imperium pod swoją komendą. Proponują wciągnięcie Lupusa w pułapkę i wydanie mu bitwy morskiej, na wodach między wybrzeżem Imperium a niewielką wysepką.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr maja 19, 2021 6:39 pm

- Domyślam się, że Lupus ma białą magię - powiedziała Maula, siedząca w lekkiej, białej sukni przy swojej harfie. - Jest nader potężna. Mają pomysł jak sobie z nim poradzą?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr maja 19, 2021 6:44 pm

- Zamierzają postawić przeciwko niemu naszego Isaku - wyjaśnił Syrus. - Nie widziałem, w jakim dokładnie jest stanie, ale Czerwoni najwyraźniej uważają że zdoła postawić mu opór.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr maja 19, 2021 6:46 pm

Wyspa Mauli- Stary Świat

- Cóż, znajdź pretekst żeby go zobaczyć i sprawdź - powiedziała Maula. - Chętnie wezmę w tym udział, ale chcę znać ryzyko.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr maja 19, 2021 6:56 pm

Wyspa Mauli- Stary Świat

- Hai - potwierdził Syrus, ukłonił się i poszedł.

Około dwie godziny przed planowanym wieczornym spotkaniem poszedł delikatnie obudzić śpiącą Yuki.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr maja 19, 2021 7:51 pm

Yuki słyszała go i ledwie wszedł, podniosła się na nogi.

- Chihi-ue, czegoś potrzebujesz? - spytała, sprawnie zawijając włosy na obsydianową szpilę.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr maja 19, 2021 7:58 pm

- Pogadać, Yuki-chan - wyjaśnił, przysiadając obok. - Pierwsze, bo to pewnie łatwiejsze, niedługo idę się zobaczyć z Karaim i Lisem. Czy chcesz się z nimi spotkać?

Miał bowiem wrażenie że ukrywanie przed nimi, że ma Yuki, że jest ona klonem i całej reszty wraz z rozwojem wypadków coraz bardziej traciło sens.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » śr maja 19, 2021 8:03 pm

Yuki zmarszczyła lekko brwi.

- Ja... Tak naprawdę nie wiem - przyznała. - Nie jestem pewna czy to dobry pomysł, teraz, w czasie wojny, ani w gruncie rzeczy ich nie znam - wyjaśniła. - Ale z drugiej strony może już nigdy nie być okazji... Chyba chcialabym pójść - przyznała.

Przynajmniej porówna tamtych z tym, co nakładł jej do głowy Neatan. Zwłaszcza o Karaim. Jeśli ten kawałek był prawdą, powinna go nie lubić.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr maja 19, 2021 8:17 pm

- Dlatego pytam, Yuki-chan - zapewnił ją miękko. - W takim wypadku zabieramy się za niecałe dwie godziny - wyjaśnił. - Druga sprawa jest bardziej... cóż - mruknął powoli. - Pamiętasz, kiedy rozmawialiśmy o Isaku? Byłem w bardzo głębokim błędzie. Wychodzi, że... Neatan go zduplikował. Ten klon jest nam wrogi. Natomiast nasz Isaku... pozwolił się im umieścić na szczycie góry żeby zdziczałe smoki bez ustanku wygryzały mu wnętrzności w zamian za bezpieczeństwo nas wszystkich i obawiam się że to tylko wierzchołek góry lodowej - wyjaśnił cicho. - Wiem że kompletnie go nie znasz, ale pomyślałem że powinnaś wiedzieć.

Wróć do „Opowieści”