Hatsze poczerwieniała jak buraczek.
- Przepraszam - sapnęła. Natychmiast podniosła rekinka i delikatnie wyjęła Isaku Ridę z rąk. Podała małemu przytulankę i zaczęła go też delikatnie gilgotać po piąstkach i przy buzi, żeby wypuścił biedne Isakowe włosy.
20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali
- Los
- Mistrz Gry
Re: 20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali
- W porządku. To ja przepraszam - powiedział Isaku, skoro już mógł się ponownie ruszyć. - Ja... umm... auć... przepraszam - powtórzył. - Bałem się, że zrobię mu krzywdę.
Wyplątał ostrożnie swoje włosy z piąstki i buzi małego. Wziął głęboki - słyszalnie - oddech i wyciągnął ręce.
- Daj go - powiedział. - Weź papiery.
Wyplątał ostrożnie swoje włosy z piąstki i buzi małego. Wziął głęboki - słyszalnie - oddech i wyciągnął ręce.
- Daj go - powiedział. - Weź papiery.
- Akayla
- Kruk
- Nie przepraszaj, nic się nie stało - zapewniła Hatsze. - Dałam ci go, bo wiedziałam, że nie zrobisz. Jeśli chcesz go jeszcze potrzymać to w porządku, ale mapy które chciałam, mam już na stole - dodała.
- Los
- Mistrz Gry
- W porządku - powiedział Isaku i pochylił się nad mapą.
Czuł się potwornie i głęboko zażenowany.
- Co powiedział Berg - mruknął i powtórzył jej wszystkie domniemania meselerińskiego króla odnośnie Isty.
Dość martwym głosem, trzeba dodać.
Czuł się potwornie i głęboko zażenowany.
- Co powiedział Berg - mruknął i powtórzył jej wszystkie domniemania meselerińskiego króla odnośnie Isty.
Dość martwym głosem, trzeba dodać.
- Akayla
- Kruk
Hatsze pokiwała głową.
- Podejrzewam że dobrze żeby smok miał troszkę więcej przestrzeni niż Grata i Myrkrinu - przyznała. - Ale w takim razie to chyba znaczy, że jej legowisko nie może przylegać do waszej rezydencji bo przecież macie tam pastwiska? Czy są odsunięte na tyle z jednej strony, żeby ich nie zmroziło? Mapa waszej ziemi leży tu zwinięta, w razie potrzeby - dodała, pokazując na odłożony na bok rulon.
- Podejrzewam że dobrze żeby smok miał troszkę więcej przestrzeni niż Grata i Myrkrinu - przyznała. - Ale w takim razie to chyba znaczy, że jej legowisko nie może przylegać do waszej rezydencji bo przecież macie tam pastwiska? Czy są odsunięte na tyle z jednej strony, żeby ich nie zmroziło? Mapa waszej ziemi leży tu zwinięta, w razie potrzeby - dodała, pokazując na odłożony na bok rulon.
- Los
- Mistrz Gry
- Prawdopodobnie zepsuje nam to klimat - przyznał Isaku. - Chociaż jakoś tak... nie wiem. Nie chciałbym, żeby była zbyt daleko, to w końcu będzie członek rodziny.
- Akayla
- Kruk
Hatsze wyraźnie zastanawiała się przez chwilę.
- A gdyby tak odsunąć pastwiska dla koni? - zaproponowała. - Zostawić stajnie, gdzie są i choćby nawet połączyć je z terenem pastwiskowym portalem, czy czymś. Z tego co widzę wasza posiadłość jest, szczęśliwie, w miarę daleko od innych miast i pól uprawnych, dołączenie do niej obszaru dla smoka nie powinno sprawiać aż takich problemów, więc chodzi głównie o to, żeby nie zrujnować ci twojej stadniny.
- A gdyby tak odsunąć pastwiska dla koni? - zaproponowała. - Zostawić stajnie, gdzie są i choćby nawet połączyć je z terenem pastwiskowym portalem, czy czymś. Z tego co widzę wasza posiadłość jest, szczęśliwie, w miarę daleko od innych miast i pól uprawnych, dołączenie do niej obszaru dla smoka nie powinno sprawiać aż takich problemów, więc chodzi głównie o to, żeby nie zrujnować ci twojej stadniny.
- Los
- Mistrz Gry
- Właściwie można by wykroić po prostu więcej miejsca na pastwiska z drugiej strony - powiedział Isaku. - Zwłaszcza że myślałem o hodowli własnego bydła, żeby nie zrujnować budżetu zakupem karmy.
- Akayla
- Kruk
- Mhm. Nie jestem tylko pewna, czy to nie byłoby za blisko, według bergowych prognoz - przyznała. - Rozwinąłbyś? - poprosiła, wskazując na szczegółowszą mapę królewskiej posiadłości. - To zmierzymy.
- Los
- Mistrz Gry
Isaku potaknął i przytrzymał mapę, żeby mogli wszystko pomierzyć jak trzeba.