16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Akayla » ndz lis 17, 2019 5:31 pm

Złote Imperium

Elra zrobił minę, szczerze niepewien czy Dana wypłakuje sobie oczy przez książkę czy przez niego.

Podszedł i podsunął ostatniego ananaska pod jej szukającą rękę.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 17, 2019 5:42 pm

Złote Imperium

- Dziękuję - wyłkała. - Strasznie będę gru... gruba - powiedziała, na chwilę odwracając wzrok od książki. Wróciła do niej zaraz, przeczytała akapit, rozszlochała się, otarła oczy i przewróciła stronę. - Wybierz go, jest wspaniały - szepnęła, chyba do bohaterki dziejącego się dramatu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 17, 2019 5:44 pm

Złote Imperium

Elra zerknął, ucieszył się że stan Dany jednak nie jest jego winą i podał jej świeżą chusteczkę.

- Nie będziesz gruba, dużo ćwiczysz - zapewnił ją łagodnie i pozbierał zużyte chusteczki rozrzucone wszędzie wokół żony. Do wyrzucenia.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 17, 2019 5:47 pm

Złote Imperium

- Dziękuję - odrzekła Dana. - Zawołasz po kolację? - poprosiła, ze łzami lejącymi się strumieniem po twarzy, a potem przycisnęła piąstkę do ust, zaczytana w jakimś szczególnie dramatycznym zwrocie akcji.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 17, 2019 5:49 pm

Złote Imperium

- Oczywiście, kochana - zapewnił ją Elra ciepło i poszedł się tym zająć.

Krótko później służba przyszła, przygotowywać stół. Przy pracy kobiety zerkały z niepokojem na Danę... przynajmniej do momentu kiedy Elra ofuknął je, żeby przestały się gapić.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 17, 2019 6:00 pm

Złote Imperium

Dana nawet nie zauważyła. Zamknęła w końcu książkę, otarła ostatni raz zapłakane oczy i spojrzała na tytuł.

- Co za głupoty - podsumowała pogodnie i poszła się przysiąść do stołu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 17, 2019 6:06 pm

Złote Imperium

- Aż się trochę martwiłem przez te głupoty - przyznał Elra z rozbawieniem. - Już wszystko dobrze?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 17, 2019 6:37 pm

Złote Imperium

- Naprawdę? Przepraszam. Wszystko w porządku - zapewniła. - Po prostu czytałam książkę. - Milczała chwilę. - Nie chciałam, żeby Ashora i papa wiedzieli, zwłaszcza o tym, że mam moc Empatii. Boję się ich reakcji. I na zdrowy rozsądek, po co to nagłaśniać? Skoro mam zachować te umiejętności dla bezpieczeństwa, najbezpieczniej będzie, kiedy nikt się nie dowie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » ndz lis 17, 2019 6:40 pm

Złote Imperium

- Nie zamierzam tego nagłaśniać. Przecież Ashora nie pójdzie tego rozpowiadać na prawo i lewo, nie jest taka - zauważył Elra.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » ndz lis 17, 2019 6:43 pm

Złote Imperium

- Wiem. Wiem - powiedziała Dana cicho. - Po prostu cię proszę, żebyś więcej o tym nie wspominał.

Wróć do „Opowieści”