16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Akayla » wt lis 26, 2019 6:59 pm

Złote Imperium

- Cieszę się - zapewniła Kaede, wzdychając głęboko w duchu. Doprawdy, nie rozumiała dlaczego Królowa najwyraźniej tak bardzo nie chce z nią rozmawiać. Zupełnie jakby się czegoś bała, a przecież kompletnie nie miała powodu. - Wiedziałaś, że prowadzimy zajęcia z samoobrony dla naszych kobiet, Najjaśniejsza Pani? - spróbowała znów.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt lis 26, 2019 8:19 pm

Złote Imperium

- Tak - odpowiedziała Dana.

Naprawdę nie chciała być niemiła i niezbyt czuła problem Kaede. Po prostu odpowiadała na pytania. No i chciała mieć pobyt w Świątyni za sobą, żeby móc wrócić do domu, to też.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt lis 26, 2019 8:42 pm

Złote Imperium

- Zastanawiałam się, czy by im nie wprowadzić strzelania z łuku - przyznała.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 27, 2019 9:18 am

Złote Imperium

- Dlaczego nie kusza, pani? - spytała Dana. - Łuk wymaga dużo więcej pracy i ćwiczeń, i wcale nie jest lepszy i skuteczniejszy.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lis 27, 2019 9:50 am

Złote Imperium

- Odrzuciłam kuszę ze względu na trudność naciągania. Większość nie ma dość siły żeby to zrobić, nawet oburącz. Ale teraz kiedy tak mówisz, rzeczywiście są sprzęty, które w tym pomagają - przyznała.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 27, 2019 10:18 am

Złote Imperium

- Oczywiście, nikt chyba nie nakręca kuszy ręcznie - powiedziała Dana. - Jest od tego korba.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lis 27, 2019 11:23 am

Złote Imperium

- Naprawdę? We wszystkich? - zdumiała się Kaede. - Nie miałam pojęcia. Szczerze mówiąc, ostatni raz używałam kuszy kiedy byłam młodą dziewczyną. Wtedy albo naciągało się ją oburącz, albo kozią nogą.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 27, 2019 11:36 am

Złote Imperium

Dana przełknęła zaskoczenie. Może dziwne przekonanie Elry, że Czerwoni mają wiele wspólnego z kozami, było prawdziwe?

- Nawet kusznicy mają korby do swoich kusz. Co prawda małe, żeby je nakręcać bez stawiania, ale to wymaga jednak pewnej siły w ręku. Takie duże korby do stawiania na ziemi nie wymagają wcale dużo siły - zapewniła.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr lis 27, 2019 12:05 pm

Złote Imperium

- Cóż... nie mieli te dwadzieścia parę lat temu - stwierdziła Kaede. - Ale powinniśmy mieć takie w Świątyni. Może chciałabyś pouczyć część grup?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr lis 27, 2019 12:08 pm

Złote Imperium

Dana lekko zaniemówiła.

- Nie sądzę, żebym miała do tego kwalifikacje - przyznała w końcu.

Wróć do „Opowieści”