18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » czw mar 26, 2020 6:48 pm

- Wiem - westchnął. - Jest śliczna. I pięknie jej w takich rzeczach.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 26, 2020 6:54 pm

Isaku uśmiechnął się smętnie. Przestał masować i z kolei on pogłaskał Elrę. Lubił jego włosy. Ciężko żeby nie.

- Odzyskasz ją - powiedział cicho. - Nie poddamy się, póki tak się nie stanie. I tak. Jest śliczna. Masz szczęście e życiu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 26, 2020 6:59 pm

Elra zamruczał, pozwalając się głaskać. Było mu dobrze i miło, kiedy Isaku to robił.

- Za to ty trafiłeś chyba najcierpliwszą, najwyrozumialszą istotę na świecie - zauważył łagodnie. - Nie martw się. Wybaczy ci.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 26, 2020 7:09 pm

- Obaj jesteśmy wielkimi szczęściarzami - przyznał Isaku. - Zaproponowałbym toast, ale nie mam naczyń, alkoholu ani też nie powinienem pić.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 26, 2020 7:15 pm

- Przede wszystkim nie pozwoliłbym ci pić - uświadomił go Elra. - Aż za dobrze pamiętam ostatni raz kiedy poczęstowałem cię winem. Nie masz pojęcia jakie miałem potem wyrzuty sumienia.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 26, 2020 7:24 pm

- To było tak dawno - powiedział Isaku. - Niczego od tamtej pory nie dotknąłem, poza lekami. Ale bez nich nie mógłbym... No nie za wiele bym mógł.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 26, 2020 7:31 pm

- Z twojej perspektywy dawno. Ja mam jednak lekką dziurę w pamięci - mruknął Elra. Wysmyknął się na chwilę spod jego ręki, żeby delikatnie pogłaskać go po policzku i ucałować w czoło. - Wyciągniemy cię z tego - wymruczał łagodnie. - Wygramy, odzyskamy magię i już nie będziesz musiał polegać na lekach.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 26, 2020 7:44 pm

Isaku uśmiechnął się, ale bardzo blado. W końcu rozmawiali już o jego losie i był pewien, że Elra słuchał.

-Tak - rzekł. - Ale jeśli nie, dopilnuj żeby nikt... Nie mścił się na Fabii.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw mar 26, 2020 7:58 pm

Pogładził go kciukiem po policzku.

- Zaopiekuję się nią, gdyby ciebie kiedykolwiek zabrakło. Obiecuję - odrzekł poważnie. - Wciąż, mimo wszystko, mam nadzieję że nie będę musiał.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw mar 26, 2020 8:04 pm

- Uwierz mi, ja też - powiedział Isaku z rozbawieniem.

Dał spokój z masażem i wyciągnął się obok Elry na wąskim łóżku, przytulając do niego.

Wróć do „Opowieści”