18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » czw kwie 16, 2020 10:32 am

- Nie, nie dotarła - przyznał Elra. - Przynajmniej nie mam wieści na ten temat. - Milczał chwilę. - Poślę wampiry na rozeznanie, jeśli są tam chorzy, wyczują ich - zdecydował. - Wyglądasz jakbyś miał zaraz usnąć, wszystko dobrze? - zatroskał się.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 16, 2020 10:35 am

- Wszystko wspaniale - zapewnił Isaku. - Najwięcej najemników ma Lunden - dodał. - Pamiętasz Lundena? Byłeś z nim na polowaniu na ptaki, a potem prawie skazali mnie razem z nim za handel ludźmi. Trzeba będzie jakoś się z nim dogadać.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 16, 2020 10:40 am

- Tego sukinsyna? Tak, pamiętam - przyznał Elra z westchnieniem. - Trudno zapomnieć. Z tego co pamiętam tobie się upiekło, bo dokonywałeś tam z nimi tylko obrazy moralności, ale jego rzeczywiście skazaliśmy za handel ludźmi. Jego i trochę jego znajomych. Będzie ciężko.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 16, 2020 10:42 am

- Tak, i wciąż siedzi w domu, a jego interesy prowadzi żona - dodał Isaku. - Odwiedza go, o ile się nie mylę, co czwartek. Pięć tysięcy wojsk, Elra. A byłoby więcej, gdybym ich pozwolił. Tylko na tym jednym arystokracie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 16, 2020 10:50 am

Elra westchnął w zamyśleniu. Oderwał na chwilę wzrok od twarzy Isaku i zauważył że przez szparę w szlafroku księciu trochę widać... prywatne części. Elra chrząknął z zażenowaniem i jednak uniósł głowę, żeby skupić się z powrotem na jego twarzy.

- Można mu dać zwolnienie z aresztu domowego ale śmiem wątpić, by to było dla niego wystarczające. Masz jakiś pomysł, jak zakopać topór wojenny z Lundenem bez zapraszania go do intymnych zabaw? Chyba że ty i Fabia macie na to ochotę - mruknął. - Nie uważam tego za dobry pomysł po ostatnim razie, ale przecież wam nie zabronię.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 16, 2020 10:52 am

- Och, on nie siedzi w areszcie domowym - powiedział Isaku, niedbałym ruchem poprawiając szlafrok, bo chwilowe zainteresowanie Elry jakoś nie umknęło jego uwadze. - On siedzi w lochu, trzy czy cztery piętra pod nami. Sądzę, że to złudna nadzieja, że jakiekolwiek zabawy go do czegoś przekonają. Będzie chciał amnestii.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 16, 2020 10:58 am

Elra mruknął.

- To zmienia postać rzeczy - przyznał. - Długo wytrzymał, skurczybyk. Można mu dać amnestię w zamian za jego najemników - przyznał. - Do tego nawet nie potrzeba balu. Co z pozostałymi arystokratami?

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 16, 2020 11:01 am

- Nie mam pojęcia - przyznał książę. - Trzeba by wzniecić w nich poczucie patriotyzmu albo poczucie, że mogą coś zyskać na wsparciu nas. Nie sądzę, żeby przyjęli na przykład obietnicę pozycji w Radzie Królewskiej, bo dobrze wiedzą, że gdy Nithael się pojawi, zdemontuję Radę lub cokolwiek podobnego. Obietnica ziemi, niemałych i bogatych aerałów, może przekonać tych, którzy mają komu tę ziemię dać. Problem w tym, że jeśli jeden odmówi, reszta się przestraszy i również zachowa swoich najemników.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 16, 2020 11:08 am

- Z wzniecaniem poczucia patriotyzmu może być problem. Ciebie mogą nie potraktować poważnie, a ja mam przykrą tendencję do budzenia antypatii w ludziach - stwierdził. - Za to ziemię można im obiecywać. Trzeba w końcu coś zrobić z Południem, kiedy już je podbijemy. Część pewnie powinniśmy uczciwie odstąpić Meselerinowi i Międzygórzu, jeśli będą chcieć, ale resztę można spokojnie rozdać między naszych możnych. Ale tam jest tyle tych polis że powinno się znaleźć przynajmniej jedno dla każdej rodziny.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 16, 2020 11:11 am

- Dobrze. No, to taki miałem pomysł - powiedział i przeciągnął się. - Wracam na śniadanie. Dzięki.

Wróć do „Opowieści”