20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali

Postautor: Akayla » pt wrz 02, 2022 9:49 am

- Jak uważasz. Przepraszam, przemawia przeze mnie jedynie troska - zapewnił go Berg. Nie był w końcu wrogiem Isaku, wręcz przeciwnie. Można nawet powiedzieć, że miał u niego osobisty dług wdzięczności.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pt wrz 02, 2022 9:57 am

- Wiem - zapewnił Isaku. - Do zobaczenia, Berg. Mam nadzieję, że wkrótce.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt wrz 02, 2022 10:01 am

- Mhm, i ja również - potaknął. - Do zobaczenia i powodzenia z jajem.

Wskoczył na konia i odjechał wraz ze swoją obstawą.

Po powrocie do siebie, w zasadzie natychmiast polecił wszczęcie poszukiwań zaginionego księcia. Na początek w stajniach.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pt wrz 02, 2022 10:08 am

Poszukiwania skończyły się w gruncie rzeczy na służącym, który przyszedł Berga poinformować, że w jego stajniach jest królowa Północy. Brzmiał bardzo jak ktoś kto starał się wyprosić Maulę z miejsca, którego Maula nie chciała opuścić. Ale przynajmniej wiedział, że książę ZKP jest, w istocie, dalej w stajniach.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt wrz 02, 2022 10:17 am

Berg uniósł brwi i pokiwał głową. Przynajmniej mógł odetchnąć z ulgą.

- W porządku, dziękuję - odrzekł, oddał służącemu wodze i udał się we wskazanym kierunku. Po pierwsze, podjąć Maulę, po drugie, odesłać dzieciaki do domu.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pt wrz 02, 2022 10:26 am

Jego stajnie wyglądały jak miejsce spotkania dwóch armii, bo byli tam i łotrzykowie Mauli, i Nieśmiertelni pilnujący chłopców, i Mruczek na dachu jednego budynku, i Neb na dachu drugiego. Maula i chłopcy siedzieli w blasku lamp na beli siana, którą skubała puszczona luzem między boksami Nocna Furia i rozmawiali. Znaczy głównie Lees paplał, gestykulując rękami. Jak zwykle. Ubrana w strój do konnej jazdy Maula słuchała go z uwagą, pogryzając ukradzione koniom jabłko.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt wrz 02, 2022 10:31 am

Berg podszedł. Z własną obstawą. W charakterze reprezentacji trzeciej armii.

- Dobry wieczór - przywitał się, podchodząc.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pt wrz 02, 2022 10:43 am

Chłopcy zeskoczyli z bali i skłonili się grzecznie. Maula zsunęła się w ślad za nimi.

- Dobry wieczór. Chwilę się nie widzieliśmy. - Spojrzała na chłopców. - Powinniście iść do domu, książę. Odwiedźcie mnie czasem.

- Jeśli jego wysokość pozwoli - zapewnił Lees. Sceptycznie. - Za pozwoleniem - rzekł do Berga i ruszyli z Flokim w stronę portalu.

Neeb wstał powoli, zeskoczył na ziemię miękko jak kot i podążył za nimi.

- Mam nową klacz - powiedziała Maula, klepiąc karoszkę po szyi. - Pomyślałam że rozejrzę się po twoich stajniach za ciekawym ogierem na przyszłość. Chłopcy byli tak mili, by dotrzymać mi towarzystwa. Najwyraźniej Biały Wilk dopadł cię przede mną.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » pt wrz 02, 2022 11:08 am

- Mhm, zgadza się - potwierdził Berg, odprowadzając chłopców wzrokiem. - Jest piękna - pochwalił, przyglądając się zwierzęciu. Uśmiechnął się z lekkim rozbawieniem. - Być może mam tu gdzieś jej dziadka.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » pt wrz 02, 2022 11:13 am

- Tak, Lees wspominał - przyznała Maula. - Nie jest szczególnie zadowolony, że Isaku oddał mi tę klacz.

Wróć do „Opowieści”