16.2: Wywiad z wampirem

Tu piszemy nasze ST.
Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Re: 16.2: Wywiad z wampirem

Postautor: Cerro » wt paź 15, 2019 6:54 pm

Złote Imperium

Dana, nieco sina od dławienia się, pokiwała głową.

- Ręce w górę - polecił Alim i walnął ją w plecy, aż się zachwiała, ledwie je podniosła.

- Dziękuję - sapnęła.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt paź 15, 2019 7:03 pm

Złote Imperium

Adhara podsunęła jej rękę, żeby mogła się podeprzeć.

- Chodź, nie stójmy tak na korytarzu - powiedziała, uśmiechając się przepraszająco do obstawy pod drzwiami Karaiego. Potem pociągnęła Danę w kierunku komnat Alima, żeby mogli sobie usiąść wszyscy we troje. - Proszę, nie miej Karaiemu za złe - mruknęła półgłosem, kiedy już się oddalili poza zasięg słuchu. - Stara się.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt paź 15, 2019 7:40 pm

Złote Imperium

- Nie mam mu nic za złe - zapewniła Dana. - Ale ktoś musi pilnować, żeby się zanadto nie rozhulał.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt paź 15, 2019 7:44 pm

Złote Imperium

Adhara mruknęła.

- To niekoniecznie na teraz - dodała - ale będę potrzebowała, żebyś znalazła czas na spotkanie z kandydatkami na moje miejsce w zarządzie Domów. Nie chcę nikogo tam wsadzać bez twojej zgody.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt paź 15, 2019 7:46 pm

Złote Imperium

- Nie musisz, zajmę się tym - zapewniła Dana. - Nie wierzę, że ci to odebrał! Jakby to był jego świątynny projekt! Ale za nic nie mogłam go przekonać. Uparł się, że albo zrezygnujesz, albo wycofa swoje poparcie...

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt paź 15, 2019 7:50 pm

Złote Imperium

- Przez to oficjalne poparcie, Domy podpadają pod organizacje zrzeszone ze Świątynią - zauważyła Adhara. - Wyraził się jasno. Dziękuję - dodała ciepło.

Weszli do komnat i rozsiedli się, Adhara tuż obok Alima. Delikatnie ujęła go za rękę.

- A wy jak się trzymacie? Większość uderzenia wymierzona była w pałac...

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » wt paź 15, 2019 8:00 pm

Złote Imperium

- Jest zrujnowany. Znaczna część spłonęła - powiedziała Dana. - Nie wiem jak go odbudujemy, nie mamy na to złota. Chyba będziemy musieli się gdzieś przenieść... Jeszcze o tym nie rozmawialiśmy.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » wt paź 15, 2019 8:57 pm

Złote Imperium

Adhara zerknęła na Alima. Krótko. Niewinnie. Głównie ponieważ zwietrzyła okazję.

- To okropne - sapnęła. - Bardzo wam współczuję... to chyba was skaże na sprowadzenie się na głowy panów ziemskich...?

- Zbudowałam kiedyś miasto. Z niewielkim wsparciem architekta, mogę podnieść, co im się zawaliło lub postawić nowe budynki z kamienia w miejsce drewnianych, które się spaliły. I odtworzyć ogrody - zwróciła się dyskretnie do Alima. - Czy chcesz, żebym się tego złapała? Część mogą nam zapłacić w utrzymaniu, reszty doprosimy się kiedy odbudują trochę skarbiec. Będziemy dostatecznie ubezpieczeni, żeby poszukać i podjąć się czegoś, co da ci satysfakcję.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » śr paź 16, 2019 9:18 am

Złote Imperium

- Nie wiem jeszcze, czy wyjedziemy. Szczerze mówiąc teraz przyszło mi do głowy - powiedziała Dana. - I nie, raczej nie. Północny pałac też jest nasz - przypomniała. - Nawet jeśli Elra za nim nie przepada.

- Nie wiem, czy twoja mała przyjaciółka to dobry pomysł na zarobienie pieniędzy. I nie sądzę, żeby o same mury chodziło, wszak mają Neatana. Obawiam się po prostu, że taka propozycja skończy się prośbą do Karaiego, a w konsekwencji rozkazem dla nas. Oświecony dość jasno mi powiedział, że nie zamierza rezygnować z rozporządzania nami w razie potrzeby. Wiesz, kogo trzeba znaleźć? Tego łowcę. On jest pierwszym nieumarłym Czerwonym. Może coś mi rozjaśni. - Milczał chwilę. - Poza tym, nie chcę żebyś to ty zajmowała się utrzymaniem rodziny. Zrozum, że mnie to obraża.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » śr paź 16, 2019 9:26 am

Złote Imperium

- Ach, no tak - zachichotała Adhara. - To na pewno się ucieszy! I Nithael pewnie też - stwierdziła z rozbawieniem.

- Przepraszam - mruknęła Adhara natychmiast. - Nie chciałam, wybacz mi. - Milczała chwilkę. - Syrus jest w Świątyni. Doprowadzi cię do Ravkena - podsunęła.

Wróć do „Opowieści”