Ben zachichotał cicho. Co za czarujący dzieciak.
- Dzień dobry, Lees - przywitał się ciepło.
Mała mruknęła na powitanie, przełknęła ostatniego królika i, kiedy już się wylizała, wstała i podeszła do Leesa, wepchnąć przymilnie łeb na jego kolana.
- Macie nowego smoka? - zainteresował się Ben, skoro Lees wspomniał o wykluwaniu.
20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali
- Los
- Mistrz Gry
Re: 20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali
Lees zaczął drapać ją za rogami.
- Być może - powiedział Isaku. - Jeśli uda się ją nam wykluć. W zasadzie, to prezent od Mauli, więc może nie powinniśmy jej wykluwać.
Lees spojrzał na niego, jakby Isaku był niepoważny.
- Być może - powiedział Isaku. - Jeśli uda się ją nam wykluć. W zasadzie, to prezent od Mauli, więc może nie powinniśmy jej wykluwać.
Lees spojrzał na niego, jakby Isaku był niepoważny.
- Akayla
- Kruk
- Hum - mruknął Ben. - A sprawdziliście pod kątem zaklęć? Zapytaliście, czy powiedziano jej coś na wasz temat? Bo poza tymi nie bardzo dostrzegam inne opcje skrzywdzenia was za pomocą smoka, którego sami sobie wychowacie.
- Los
- Mistrz Gry
- Żartujesz? Będzie wielka - zawołał Lees ze słabo skrywaną ekscytacją. - Jak tylko Ma...
Isaku posłał mu cokolwiek karcące spojrzenie.
- ...maaag ją wykluje będzie wielka jak Neb!
- Berg potwierdził, że będzie dość duża - przyznał Isaku dyplomatycznie. - Rozmawiałem z nią. Dowiedziałem się tyle, że Maula obiecała jej znaleźć dobry dom.
- Ona lubi małe zwierzątka - rzekł Lees. - Pewnie chciała dobrze.
Dopiero po sekundzie, Isaku zrozumiał, że Lees mówi o Mauli.
Isaku posłał mu cokolwiek karcące spojrzenie.
- ...maaag ją wykluje będzie wielka jak Neb!
- Berg potwierdził, że będzie dość duża - przyznał Isaku dyplomatycznie. - Rozmawiałem z nią. Dowiedziałem się tyle, że Maula obiecała jej znaleźć dobry dom.
- Ona lubi małe zwierzątka - rzekł Lees. - Pewnie chciała dobrze.
Dopiero po sekundzie, Isaku zrozumiał, że Lees mówi o Mauli.
- Akayla
- Kruk
Ben zamrugał. Nawet jeśli zauważył prawie-wpadkę Leesa, nie dał po sobie poznać.
- To prawda, lubi - przyznał, kiedy już otrząsnął się z zaskoczenia przedstawioną mu informacją. - Jeśli wykluje się wielkości smoka lekkiej klasy, niewykluczone że wkrótce będziecie mieli nieporadne stworzenie wielkości słonia. Być może liczy, że zostaniesz stratowany - wyjaśnił Isakowi.
- To prawda, lubi - przyznał, kiedy już otrząsnął się z zaskoczenia przedstawioną mu informacją. - Jeśli wykluje się wielkości smoka lekkiej klasy, niewykluczone że wkrótce będziecie mieli nieporadne stworzenie wielkości słonia. Być może liczy, że zostaniesz stratowany - wyjaśnił Isakowi.
- Los
- Mistrz Gry
- Rozważaliśmy tę teorię, ale brzmi trochę niepoważnie - przyznał szczerze Isaku. - Może to ty powinieneś spróbować z niej wyciągnąć, skąd ten pomysł - powiedział do Leesa.
- Próbowałem - stwierdził chłopak, nakładając sobie jajecznicę na talerz. - Wczoraj, u Berga.
- Mówiąc do niej o koniach i nie czekając na odpowiedź? - domyślił się Isaku.
- Lubię ją - mruknął Lees. - Nie chciałem naciskać, żeby jej nie wkurzyć.
- Słusznie - ustąpił Isaku i zmierzwił kruczoczarne włosy Leesa. - Powinieneś mieć z nią jak najlepszy kontakt.
- Próbowałem - stwierdził chłopak, nakładając sobie jajecznicę na talerz. - Wczoraj, u Berga.
- Mówiąc do niej o koniach i nie czekając na odpowiedź? - domyślił się Isaku.
- Lubię ją - mruknął Lees. - Nie chciałem naciskać, żeby jej nie wkurzyć.
- Słusznie - ustąpił Isaku i zmierzwił kruczoczarne włosy Leesa. - Powinieneś mieć z nią jak najlepszy kontakt.
- Akayla
- Kruk
- Ona nie zawsze jest poważna - zapewnił Ben. - Macie przygotowane mięso na karmienie? Świeżo wyklute smoki zazwyczaj są głodne.
- Los
- Mistrz Gry
- Tak, coś tam jest i zorganizowałem już coś na przyszłość - potaknął Isaku.
To znaczy, prawdopodobnie Bashar właśnie szukał kóz.
- Może dziadzio Ben coś wyciągnie z Mauli? - zasugerował Lees niewinnie.
To znaczy, prawdopodobnie Bashar właśnie szukał kóz.
- Może dziadzio Ben coś wyciągnie z Mauli? - zasugerował Lees niewinnie.
- Akayla
- Kruk
- Jeśli do mnie wpadnie, mogę spróbować ją podpytać - odrzekł Ben, wzruszając ramionami. - Ale nie powinniście na tym polegać, bywa dosyć rzadko.
- Los
- Mistrz Gry
Isaku pokiwał głową i wrócił do męczenia swojego skyru. Lees popatrzył na niego ze współczuciem, a potem zaczął podpytywać Bena, co u niego i płynnie przeszedł do paplania o koniach.