20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 20.3 Nikt nie pytał, wszyscy potrzebowali

Postautor: Akayla » czw wrz 08, 2022 12:05 pm

Odmachała.

- Czuję - przyznała. - Tak tylko cię naszła ochota na krew czy to ze złośliwości? - zapytała, siadając sobie. Bo nie łudziła się, że robił to ze względu na nią. Pieczeń pewnie nie była dla niej nawet strawna.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 08, 2022 12:08 pm

- Och, nie, moja droga, nie zepsułbym mięsa ze złośliwości - zapewnił Al. - Ostrożnie dobrałem proporcje i sos powinien nadawać się dla ciebie doskonale, więc pokosztujesz chociaż aromatu mięs... poza tym, to pewnie będzie dobry sos... picie krwi, to doprawdy genialne w swej prostocie!

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 08, 2022 12:17 pm

Fariha uśmiechnęła się, rumieniąc się lekko.

- To bardzo miłe z twojej strony - przyznała. No nie spodziewała się. - Dziękuję. Już ci to chyba mówiłam, ale jesteś naprawdę utalentowanym kucharzem - dodała tonem przyjacielskiego komplementu.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 08, 2022 12:45 pm

Al wyszczerzył żółte kły trochę bardziej niż zwykle.

- Cieszę się, że tak mówisz, moja droga. Macie tutaj doskonałe mięsa. Cóż, te z innych światów z obrzydliwą chemią też mają swój urok, ale och, lokalne są prima sort.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 08, 2022 12:57 pm

Fariha zamrugała.

- Że co proszę? Dodają sobie chemię do jedzenia? Po co? - zdumiała się.

To przecież nie mogło być dla nich zdrowe, prawda? A może to był jakiś rządowy sposób walki z eksplozją populacji?

Z tym że rządom chyba powinno zależeć na jak najliczniejszej populacji. Nawet Al coś takiego mówił.

To nie wiedziała.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 08, 2022 1:00 pm

- Och, żeby było smaczniejsze, ładniejsze i wolniej się psuło - wyjaśnił Al.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 08, 2022 1:04 pm

Uniosła lekko brwi.

- Hm. Dziwny pomysł, ale ma sens - przyznała. - Ale tobie mimo wszystko smakuje mniej niż zwykłe - zauważyła.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 08, 2022 1:06 pm

Al milczał chwilę.

- Nie chodzi o to, że ich chemiczne jedzenie jest niesmaczne - powiedział. - Chodzi o to, że smak absolutnie wszystkiego jest podobny i jest to smak chemii.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw wrz 08, 2022 1:17 pm

Fariha sapnęła ze zrozumieniem i pokiwała głową.

- Sądzę że wiem dość dobrze, co masz na myśli - przyznała.

W końcu picie samej krwi, bez ludzkiej inwencji twórczej jaką ostatnio uskuteczniały różne restauracje (i Al), też się w gruncie rzeczy łatwo nudziło. Można było się doszukiwać drobnych różnic między poszczególnymi kieliszkami, niemniej ogólne wrażenie pozostawało podobne.

Przekrzywiła lekko głowę w zamyśleniu.

- W zasadzie, czy to nie jest trochę podobne do kosztowania win? - zapytała. - Nigdy nie próbowałam więc nie mam za bardzo punktu odniesienia, ale o ile rozumiem ludzie płacą straszne sumy pieniędzy po to, żeby porównywać smaki różnych butelek wina, między którymi mogą być drobne różnice, ale finalnie dominujący smak pozostaje smakiem wina?

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw wrz 08, 2022 1:34 pm

- Miłośnicy wina pewnie zaczęliby do ciebie teraz strzelać - stwierdził Al. - Ale tak.

Wróć do „Opowieści”