18. Magia nie istnieje!

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 18. Magia nie istnieje!

Postautor: Akayla » czw kwie 02, 2020 5:38 pm

- Tak, i mam teraz głębokie poczucie że cię zaniedbałam - stwierdziła zrzędliwie.

Ukradkiem zgarnęła śniegu i, wyszczerzona jak mały dzieciak, sypnęła nim w Isaku.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 02, 2020 6:06 pm

Isaku prychnął z rodzajem zirytowanego rozbawienia, ale nie podjął zabawy.

-Wracajmy - powiedział zamiast tego i zawrócił w miejscu.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 02, 2020 6:08 pm

Ravhona mruknęła.

- W porządku - zgodziła się i poszła za nim.

Kiedy wrócili, poszła usiąść sobie w jadalni, w oczekiwaniu na list, który miała przekazać.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 02, 2020 6:39 pm

Isaku napisał tylko jedno zdanie, "ja też cię kocham" (z małej litery) i narysował na reszcie arkusza kutasa. Starannie zapieczętował wiadomość i oddał Ravhonie.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 02, 2020 6:48 pm

Ravhona wzięła list i schowała go do kieszeni. Potem objęła Isaku i przytuliła go krótko.

- Wpadnę jutro - obiecała. Pożegnali się i upiór zniknęła w cieniach.

Elra przeczytał wiadomość następnego ranka. Przez chwilę szczerze się zastanawiał jak ją interpretować, wreszcie uznał ją za kąśliwą drwinę. Mimo to schował papier bezpiecznie, tam gdzie byłaby reszta prywatnej poczty gdyby jakąś miał. W swoim stanie emocjonalnym, nie potrafił poczuć się dotknięty.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 02, 2020 7:53 pm

Trzy tygodnie później, kiedy od niemal tygodnia w domu nie było już nowego przypadku dżumy, Isaku wyruszył do stolicy. Choroba tam nie dotarła i wydawało się, że sytuacja jest opanowana.

Po dezynfekcji i wymianie ubrań na wszelki wypadek, Isaku wmaszerował do pałacu, oczywiście w środku krótkiej północnej nocy, gdy wszyscy już spali. Nie chciał budzić Fabii, więc poszedł do biblioteki, posiedzieć tam tępo wpatrzony w ogień.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 02, 2020 7:57 pm

Fabia, choć Elra dotrzymywał jej towarzystwa kiedy mógł, tęskniła bardzo za Isaku. Poprosiła więc wciąż kręcącą się w okolicy Ravhonę, by dała jej znać, kiedy książę wróci. Upiór dokładnie to uczyniła toteż, mimo pory, Fabia zeszła do biblioteki, pozawijana w szlafrok.

- Isaku! - zawołała, co prawda zduszonym głosem, na jego widok i podbiegła, paść mu w objęcia. - Tęskniłam.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 02, 2020 7:58 pm

Isaku sapnął, łapiąc ją w ramiona.

- Co tu robisz? Nie chciałem cię budzić - sapnął.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » czw kwie 02, 2020 8:00 pm

- Domyślam się - wymruczała, wtulając twarz w jego ramię. - Poprosiłam Ravhonę żeby mnie obudziła, kiedy wrócisz. Ona i tak nie sypia.

Los
Awatar użytkownika
Mistrz Gry

Postautor: Los » czw kwie 02, 2020 8:02 pm

- Będziesz jutro przemęczona - pouczył ją jak dziecko. - Idziemy cię położyć - zadecydował i wstał, biorąc ją na ręce. - Dobrze cię widzieć - dodał łagodniej.

Wróć do „Opowieści”