17. Wredne i rogate

Tu piszemy nasze ST.
Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Re: 17. Wredne i rogate

Postautor: Akayla » sob lut 01, 2020 12:16 am

Ver zachichotał.

- To dobrze wiedzieć! - stwierdził pogodnie i pociągnął łyczek soczku. Nigdy nie zapytał, z czego pająki właściwie go wyciskają, ale był dobry. - Twoja kolej - zachęcił.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob lut 01, 2020 6:28 pm

- Ile właściwie masz lat? - spytał Isaku.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob lut 01, 2020 8:18 pm

Ver mruknął.

- Ciężko mi powiedzieć - przyznał. - Kiedy siedzi się zamkniętym w pomieszczeniu bez okien trochę łatwo stracić poczucie czasu. Miałem czternaście, kiedy Pradawni mnie porwali, potem długo tkwiłem u nich, a potem uciekłem i skakałem od wymiaru do wymiaru jeszcze przynajmniej przez kilka miesięcy, może dłużej. Więc, erm... dziewiętnaście? Brzmi prawdopodobnie.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob lut 01, 2020 9:46 pm

- Rozumiem - przyznał Isaku. - Twoja kolejka - dodał.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob lut 01, 2020 9:54 pm

- Uprawiasz czarną magię?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob lut 01, 2020 10:06 pm

- Tak - powiedział Isaku i podwinął rękaw, by pokazać swoje tatuaże. - Próbowałem raz z nią zerwać, efektem czego była największa i najkrwawsza klęska Północy. Poza tym, uwierz mi, w okolicy raczej nie spotkasz osób niezwiązanych blisko z czarną magią - dodał i mrugnął znacząco. - Masz lub miałeś dziewczynę?

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob lut 01, 2020 10:12 pm

Ver zachichotał.

- Prawda - przyznał. - Nie. Przedtem byłem młody i matka z ojcem chyba mieli jakieś plany, u Pradawnych nie widziałem kobiet i dopiero teraz trochę krążę wokół Cichej, chociaż bez nadziei że wyjdzie z tego coś na dłużej. A ty?

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob lut 01, 2020 10:14 pm

- Właśnie mam drugą żonę. Byłą służącą - powiedział.

Akayla
Awatar użytkownika
Kruk

Postautor: Akayla » sob lut 01, 2020 10:16 pm

Ver uniósł lekko brwi.

- Brzmi jak interesująca historia - stwierdził.

Cerro
Awatar użytkownika
Takeshi

Postautor: Cerro » sob lut 01, 2020 10:22 pm

- Tak - przyznał Isaku. I opowiedział Verowi... Właściwie głównie o swoim związku z Daną, a tak naprawdę całą historię od powrotu Mauli, przez wojnę z faraonem, aż po rozwód z Daną. Oczywiście, zanim skończył, zachrypł. I dawno stali już przed właściwymi drzwiami. - Więc ożeniłem się z Fabią - podsumował. - Muszę iść. Pomówię z ojcem i jeśli chcesz, przy najbliższej okazji zaproszę cię na Północ albo do siebie.

Wróć do „Opowieści”